John Williams, directorul Băncii de Rezervă federală din San Francisco, spune că monedele digitale „nu trec testul minimal pentru ce ar trebui să fie critpomonedele”, conform unui raport CNBC din 20 aprilie.
Sunt așteptări ca Williams să devină următorul președinte al Băncii de Rezervă Federală de la New York. Acesta a spus într-un discurs vineri că o monedă ar trebui să fie „practic ceva cu stocare de valori”. Acesta a adăugat că monedele trebuie să fie elastice pentru a susține diferite condiții financiare și economice mai variate. Williams și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu problemele din comunitatea cripto, cum ar fi activitățile ilicite.
„Mediul sau aranjamentul instituțional din jurul bitcoinului și a altor criptomonede, toate au în primul rând probleme cu fraudele, probleme cu spălarea de bani, cu finanțarea terorismului. Sunt multe probleme aici… Ideea de emisie a monedelor și de gândit la aceste monede aparține mai degrabă de sfera guvernelor și a băncilor centrale. Părerea mea este că tehnologia este cea care e promițătoare”, a spus Williams.
Williams, care și-a petrecut cea mai mare parte din carieră în interiorul băncilor centrale, a recunoscut direct că are o înclinație foarte puternică împotriva criptomonedelor. Acesta ar urma ca începând din luna iunie să conducă Banca de Rezervă Federală de la New York, atunci când președintele curent, William Dudley, va ieși din acest post.
Dintre cele 12 bănci federale regionale din sistemul Rezervei Federale Americane, cea din New York, cu președintele său în frunte, este considerată prima dintre egali. Este cea mai mare după numărul și volumul activelor. Politica Monetară Americană este hotărâtă de Comisia de Rezervă Federală a Guvernatorilor din Washington DC, dar la nivelul rezervei din New York este implementată această politică.
Structura regulatorie din jurul criptomonedelor în Statele Unite este încă neclară. Este deci dificil pentru afacerile cripto să știe care le este poziția în raport cu autoritățile. Unii dintre investitorii de top au apelat deja la Comisia de Schimb și Securități (SEC) să îmblânzească reglementările și să ofere niște scutiri pentru ICO-uri.