Mai multe platforme media și o serie de experți financiari au identificat influxul mare de fonduri din China către schimburile de bitcoin vestice ca fiind principala cauză a creșterii recente în prețul bitcoin. Între timp, cerberii Internetului din China au anunțat că nu mai pot să ”ignore schimbările revoluționare” aduse de criptomonedă și a spus că am intrat într-o eră ”post-bitcoin”
Din câte se pare, în acest moment abordarea față de criptomonedă a agențiilor guvernamentale și a autorităților este ceva mai blândă. Dacă ne luăm după evenimente recente și după publicații de genul Administrația spațiului cibernetic din China, guvernul pare să fi autorizat tacit folosirea bitcoin-ului și a operațiunilor făcute de startup-urile și schimburile bitcoin.
Într-un articol recent apărut în jurnalul financiar al Partidului Popular Chinez, se sublinia faptul că CFTC (Comisia de Tranzacționare A Bunurilor din SUA) a definit moneda bitcoin ca proprietate iar autoritățile lor financiare au spus că moneda bitcoin va fi un vârf de lance în reglementarea banilor electonici.
”Deși unii oameni cred că moneda bitcoin și tehnologia care stă la baza ei, blockchain-ul, nu sunt stabile, nu putem ignora schimbările revoluționare aduse sectorului fiannciar. Noua tehnologie a dus la expansiunea unui mecanism de plată distributivă care va inova tranzacțiile financiare.” Se spune în articol.
Mai mult, publicația are convingerea că ”era post-bitcoin” a adus proprietățile monedelor virtuale, printre care și bitcoin-ul, mai aproape de banii adevărați, prin funcțiile de bază sigure și robuste și prin mecanismele tehnice. Aceștia au dat ca exemplu și abordarea europeană a criptomonedei și interesul crescut venit din partea băncilor mari.
”Recent, atenția a trecut de la sectorul financiar tradițional la tehnologia blockchain. De exemplu, conform ultimului raport al Asociației Bancare Europene (EBA), tehnologia blockchain poate să scadă costurile, să îmbunătățească furnizarea de produse și să îmbunătățească viteza de tranzacționare”
În cele din urmă, textul pune accent și pe faptul că moneda bitcoin a devenit din ce în ce mai asemănătoare cu monedele tradiționale, având un grad mai mic de volatilitate.
”Moneda digitală a intrat în era post-bitcoin, departe de volatilitate și către reglementări și dezvoltare mainstream”
Articolul a fost publicat pe 13 octombrie, în aceeași perioadă în care prețul monedei bitcoin în China a început să crească. Între timp, Harvard Business Review din China a găzduit primul summit global dedicat blockchain-ului în Shanghai, ceea ce probabil că a adus și mai mult entuziasm pe piață și a pus presiune pe cumpărători.
Acest anunț neoficial din partea guvernului chinez pare să fi crescut prețul monedei bitcoin cu aproximativ 15%. Este important de reținut că cele mai mari shcimburi bitcoin, afaceri și pool-uri de minare se află în China, așa că în câteva luni acesta ar putea să fie factorul principal care să împingă în sus prețul bitcoin.
Sursa – Joseph Young via CoinTelegraph