Dificultatea de minare Bitcoin se ajustează săptămâna aceasta

În această săptămână, dificultatea de minare Bitcoin va fi ajustată, ceea ce va afecta minerii și ar putea influența si prețurile. Dificultatea minieră se ajustează automat la fiecare 2.016 blocuri din rețea, în funcție de numărul de mineri. Rata de hash este un alt factor care influențează dificultatea și s-a menținut la nivel ridicat în ultimele luni.

Potrivit bitinfocharts.com, dificultatea rețelei bitcoin se situează în prezent la 13,8 T, cel mai înalt nivel înregistrat. În cursul zilei de azi va crește la 15 T, ceea ce va îngreuna validarea noilor blocuri. Creșterea de 8% este notabilă, în contextul în care în mod normal creșterea este modificată cu 1-2%.

Pe Twitter circulă speculații despre un război hash între minerii occidentali și chinezi, care a menținut rata ridicată în acest an. Mining pool-urile chineze, care domină ecosistemul, par să încerce să elimine concurenții occidentali care plătesc mai mult pentru energie electrică.

Dificultatea ridicată și ratele de hash îngreunează generarea de profituri pe hardware-ul actual de minare Bitcoin. Acest lucru va fi afectat și mai mult după ce recompensa de bloc se injumatateste.

Situația însă pare să aibă efect pozitiv asupra prețului Bitcoin. Criptomoneda a depășit pragul de 8.500$ și are șanse să se mențină pe trend ascendent pe termen scurt.

MakerDAO înregistrează volume de miliarde de dolari

Conform informațiilor publicate de Dune Analytics, tokenul DAI creat de MakerDAO, a înregistrat volume importante de tranzacții în ultimele luni. Datele arată că volumul lunar al tranzacțiilor DAI a atins 2,5 miliarde USD în noiembrie 2019 și peste 1 miliard de dolari în decembrie 2019.

Anterior, DAI a reușit să atingă 2 miliarde de dolari în tranzacții în luna iulie 2019. Volumele au fluctuat, dar s-au menținut peste valoarea de 1 miliard de dolari în a doua jumătate a lui 2019.

Activitatea DAI i-a determinat pe mulți să presupună că volumele pot fi corelate cu prețul Ethereum sau cu alte tokenuri ERC-20. Cu toate acestea, analiștii Dune nu au ajuns la concluzii clare.

Anul acesta, prețul Ethereum a fluctat între 120$ și 150$ și se situează în prezent la aproximativ 152$.

LinkedIn: Blockchain va fi cel mai căutat talent în 2020

Un studiu realizat de rețeaua LinkedIn a concluzionat că blockchain va fi cea mai solicitată abilitate în 2020. Compania publică anual o listă de competențe la mare căutare pe piața muncii.

În 2018, competențele blockchain nu apăreau deloc pe lista LinkedIn. În 2019, blockchain-as-a-skill a depășit alte abilități majore, precum inclusiv cloud computing, raționament analitic, inteligență artificială (AI) și design al experienței utilizatorilor (UX).

Analiza LinkedIn se bazează pe evaluarea cererii și ofertei de locuri de muncă. Aparent, foarte multe companii caută angajați cu experiență în blockchain. În același timp, numărul de persoane care au listat acest skill în CV este mult mai redus.

În postarea de pe blog, Linkedin a evidențiat imensul potențial al tehnologiei blockchain în ceea ce privește tranzacțiile de orice tip. Ei recomandă recrutorilor la nivel mondial să înceapă să devină mai conștienți de tehnologia blockchain.

Curtea Supremă din India amână cazul cripto versus bănci

Curtea Supremă a Indiei a ales să amâne audierea completă a unui caz de mare anvergură ce implică banca centrală și actorii de pe piața cripto. În iulie 2018, RBI (Banca centrală a Indiei) a interzis băncilor comerciale să asigure servicii companiilor cripto din țară.

Diferiți actori din industria de criptomonede au apelat la instanță pe motiv că decizia este neconstituțională. Cazul ce trebuia să fie audiat reprezintă o amalgamare a diferitelor petiții anterioare și a fost prezentat de către Internet & Mobile Association of India (IAMAI).

Kashif Raza – co-fondator al platformei indiene de știri Crypto Kanoon este de părere că amânarea este o veste bună. În opinia sa, este un semnal că instanța supremă dorește să aibă mai mult timp la dispoziție pentru a asculta argumentele.

În toamna anului 2019, guvernul indian a optat să amâne introducerea unui proiect de lege controversat privind o potențială interdicție a criptomonedelor.

 

CryptoZZ