Google Trends: interes ridicat pentru industria criptomonedelor

Criza pieței financiare globale de la jumătatea lunii martie, însoțită de prăbușirea prețului Bitcoin, a atras multă atenție asupra acestor subiecte. Datele Google Trends arată însă o creștere a interesului pentru criptomonede în această perioadă.

De exemplu, în ceea ce privește Bitcoin, volumul căutărilor pe Google în toată lumea a revenit la nivelurile de la mijlocul lunii mai 2019. La acel moment, prețul BTC a început să crească, ajungând de la 5.500 de dolari la peste 8.000 de dolari.

Cum tranzactionezi Bitcoin si alte criptomonede folosind Binance

După ce prețul Bitcoin s-a prăbușit sub 4000$ la 13 martie 2020, volumul căutărilor a rămas crescut timp de 2 săptămâni. În această perioadă, valoarea criptomonede a crescut la peste 6.000 de dolari.

O situație similară s-a înregistrat și pentru Ethereum, dar interesul pentru această criptomonedă a atins nivelul maxim la jumătatea lunii februarie. La acel moment a existat o creștere semnificativă a prețului care a adus ETH peste 280 USD. O lună mai târziu, prețul Ethereum a scăzut la 100 de dolari, iar volumul căutărilor pe Google a scăzut de asemenea.

În ce privește Ripple (XRP) însă, volumele de căutări raportate de Google Trends a rămas relativ constant în ultimele 12 luni. Este interesant de remarcat că, per ansamblu, interesul pentru XRP este mai mare decât cel pentru ETH. În medie, Ripple este un termen mai căutat pe Google decât Ethereum. Singura excepție a fost în perioada de la jumătatea lunii februarie, când ETH a fost mai căutat decât XRP. Prețul XRP a înregistrat, de asemenea, fluctuații mai moderate în ultimele 12 luni.

Pe baza acestor date, pare să existe o corelație destul de evidentă între fluctuațiile prețului criptomonedelor și volumul căutărilor pe Google. Cu toate acestea, interesul nu a scăzut niciodată la 0, relevând că există cu siguranță un interegeneral care depășește speculațiile.

Asadar, in comparatie cu anii precedenti, avem un Interes ridicat pentru industria criptomonedelor.

Filiala de lux a H&M colaborează cu VeChain

Cos, filiala de lux a brandului H&M, pare să fi asociat cu platforma blockchain VeChain pentru a furniza clienților date detaliate de urmărire a lanțului de aprovizionare.

H&M nu a confirmat încă oficial parteneriatul, dar Sunny Lu a prezentat unele detalii într-o sesiune AMA.

Lu a declarat că „peste 4000 de produse de sustenabilitate au fost urmărite” folosind platforma „MyStory”. Aceasta este o platformă de trasabilitate bazată pe blockchain-ul VeChain dezvoltată împreună cu compania DNV GL.

Site-ul de știri chinez Uncle Cat a identificat filiala H&M Cos ca partener, după ce a observat că unele haine poartă o etichetă MyStory. De când a fost fondată în 2007 la Londra, Cos s-a extins pentru a cuprinde 290 de magazine fizice situate în 44 de țări.

H&M a mai folosit platforma Vechain pentru verificarea producției organice ale hainelor cu brandul Arket în 2018.

Autoritățile americane confiscă domeniul coronaprevention.org

Departamentul de Justiție al SUA (DOJ) și Homeland Security au confiscat domeniul coronaprevention.org. Autoritățile au susținut că proprietarul său a încercat să vândă domeniul pentru Bitcoin pe un „forum al hackerilor”.

Proprietarul nenominalizat al site-ului a sugerat ca domeniul să fie folosit pentru a vinde kituri de testare false COVID-19. Un agent sub acoperire al Homeland Security l-a contactat și i-a oferit 500$ în BTC, deși prețul normal al unui domeniu este de 20$.

Autoritățile americane au declarat că au acționat masiv pentru a bloca o serie de site-uri utilizate pentru scam-uri legate de COVID-19 în ultima perioadă.

Aplicația de mail a iPhone-ului are o vulnerabilitate ce permite accesul la dispozitiv

Un raport publicat de firma de securitate ZecOps relecă că aplicația de e-mail a dispozitvelor iOS are o vulnerabilitate critică. Aceasta permite accesul hackerilor la device în timpul procesului de reboot.

Bug-ul nu necesită descărcarea unui program, un simplu e-mail primit de la atacatori va bloca dispozitivul și va necesita un reboot. În timpul procesului de restart, atacatorii pot accesa dispozitivul. Vulnerabilitatea afectează atât telefoanele iPhone, cât și iPads.

Securitatea in spatiul crypto – Cum ne protejam criptomonedele!

Conform raportului, un bug fix pentru vulnerabilitate va fi implementat în viitorul upgrade de software.
IOS de la Apple este adesea considerat că are unele dintre cele mai sigure sisteme de operare. În ultimul timp, însă, au apărut din ce în ce mai multe exploit-uri și malware care îl afectează.

CryptoZZ