Peter Brandt: Cei ce așteptau să cumpere BTC la 6000$ au pierdut ocazia

Analistul Peter Brandt este optimist cu privire la viitorul Bitcoin. Într-un interviu acordat Cointelegraph, el a declarat că cei ce așteaptă să cumpere BTC la 6000$ au ratat ocazia. În opinia sa, investitorii inteligenți au profitat pentru a acumula, iar pe viitor Bitcoin nu va mai scădea atât de mult.

Weekendul acesta, criptomoneda a depășit temporar pragul de 9000$, ajungând chiar la 9150$ în cursul zilei de dumincă. Acesta este o creștere de 1500$ pe parcursul acestui an.

În prezent, prețul Bitcoin fluctuează în jurul valorii de 8600$.

Italia și-a dublat investiițiile în blockchain în 2019

În 2019, Italia și-a dublat investiițiile în blockchain. Au ajuns la 30 de milioane de euro, cu o creștere de 100% față de 2018. Informația a fost publicată de Observatorul tehnologiei Blockchain și DLT (ANSA) al Școlii de Management de la Politehnica din Milano. Conform cercetărilor ANSA, investițiile sunt încă limitate, iar companiile sunt departe de a conștientiza pe deplin potențialul acestei tehnologii.

Cercetarea relevă că Italia a lansat 16 proiecte în 2019, pe locul doi în Europa în spatele Marii Britanii. Cu toate că firmele italiene sunt familiarizate cu blockchain, îl folosesc foarte puțin. Doar 2% din companiile mari și 1% dintre cele mici au început proiecte blockchain. Cu toate acestea, 37% din companiile mari și 20% dintre cele mici sunt familiarizate cu tehnologia.

Sectoarele în care se aplică blockchain includ finanțe și asigurări pentru 40% din cazuri, urmate de sectorul agroalimentar și administrația publică. Aplicațiile se concentrează pe sistemele de plată și urmărirea lanțului de aprovizionare.

Cercetarea Politecnico di Milano arată că în 2019 au existat 488 de proiecte blockchain la nivel mondial, o valoare care înregistrează o creștere anuală de 56%. Statele Unite, Coreea de Sud și China sunt cele mai reprezentative țări cu 53, 31 și, respectiv, 29 de proiecte.

Rețeaua de test Ethereum 2.0 a ajuns la 22.000 de validatori

Pe 9 ianuarie, Prysmatic Labs a lansat testnet-ul Ethereum 2.0 și a ajuns deja la 22.000 de validatori.

„Am înregistrat participarea a peste 22.000 validatori activi pe primul testnet ETH2 din lume”,

a declarat Preston van Loon, dezvoltator la Prysmatic, citat de Trustnodes.

„Este vorba despre 22.000 de chei de validare, care aparțin probabil de 5 până la 10 operatori individuali. Poate mai mult, dar este greu de spus cine controlează cheile și cine este doar un observator ”,

a spus el.

Trecerea la Ethereum 2.0 într-o rețea live reală va fi un eveniment cu miză mare, afectând un ecosistem larg de jocuri, finanțe și aplicații de schimb.

Consensul Proof-of-stake este posibil să aibă relativ puțini suporteri la început, deoarece va afecta masiv industria de minare Ethereum.

Trei procese intentate Bitfinex și Tether vor fi consolidate

Reclamanții în trei procese împotriva Bitfinex și Tether au decis să-și consolideze cazurile, potrivit unui document al instanței.

Plângerile intentate de David Leibowitz, Eric Young și Bryan Faubus, susțin că cele două companii au manipulat piețele cripto. Cazurile lor au numeroase puncte comune, inclusiv afirmații potrivit cărora Bitfinex și Tether au manipulat prețul futures Bitcoin și bitcoin, încălcând legea federală.
Toate cele trei cazuri au fost înregistrate la Curtea pentru districtul sudic din New York.

Bitfinex și Tether nu s-au opus la consolidarea propusă de reclamanți și „așteaptă cu nerăbdare” să combată „acuzațiile fanteziste”, conform comunicatului oficial.

„Tether va continua să apere ecosistemul de tokenuri digitale și numeroasele contribuții ale comunității de criptomonede și nu va plăti nici acum, nici în viitor, nici o sumă pentru soluționarea cererilor reclamanților”.

CryptoZZ