”Kimchi Premium” – diferență de preț de 1000$ pentru Bitcoin pe piețele asiatice

În ultimele 48 de ore, Bitcoin a scăzut sub pragul de 10.000$ pe piețele europene și nord-americane. Pe piețele asiatice însă, valoarea sa s-a menținut peste această valoare.

De exemplu, diferența între prețul de pe platformele Bithumb și Coinbase a atins 1048$ duminică. Această diferență este cunoscută sub numele de ”Kimchi Premium” și este cel mai mare nivel din 24 februarie 2018.

Această diferență confirmă ipoteza că traderii din zona asiatică au generat creșterea de preț din ultima săptămână.

În prezent, BTC se tranzacționează în prezent cu o valoare medie de 9.900 $, conform CoinMarketCap.

Exchange-ul Bitrue revine online în 24 de ore de la hack

Platforma exchange Bitrue din Singapore a revenit online la doar 24 de ore după hack-ul din data de 27 iunie. Reprezentanții companiei au confirmat că fondurile utilizatorilor afectați au fost returnate și sistemele funcționează normal.

Soluționarea rapidă a situației a generat laude din partea reprezentanților comunității cripto, inclusiv a CEO-ul Binance, Changpeng Zhao. Acesta a declarat că Binance va implementa un sistem similar de reacție în caz de incidente de securitate.

Atacatorii au reușit să fure 9.3 milioane de XRP și 2.5 milioane ADA. Bitrue a transmis imediat o alertă celorlalte exchange-uri, iar Huobi Global, Bittrex, ChangeNOW și Binance au blocat conturile ce au primit fondurile provenite din acest furt.

Calibra solicită BitLicense în New York

Filiala Facebook ce va gestiona serviciile financiare bazate pe criptomoneda Libra, Calibra, face demersuri pentru a obține licență de funcționare la nivel mondial.

Până în prezent, Calibra a primit licență din partea FinCEN pentru a funcționa ca procesator de plăți. De asemenea, a început demersurile pentru a obține BitLicense în statul new York.

Compania a depus cereri similare la Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie, Banca Angliei și autoritatea de reglementare financiară din Elveția FINMA.

Analiștii subliniază că proiectul Libra va necesita autorizații de la numeroase autorități financiare pentru a funcționa la nivel internațional.

Câteva țări, precum Franța și SUA, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la proiectul Libra, susținând că este o amenințare la adresa sistemului financiar existent. Alte țări, însă, intenționează să trateze Libra ca orice alt proiect cripto.

cumpara masina cu bitcoin

De exemplu, Ministerul de Finanțe al Rusiei a declarat că Libra va fi tratat în Rusia ca orice alt mijloc digital de plată. Un sentiment similar a fost exprimat de autoritățile de reglementare din Elveția.

Sberbank, dezamăgită de proiectul blockchain dezvoltat de Banca Centrală a Rusiei

Banca Centrală a Rusia a dezvoltat un blockchain dedicat sistemului bancar intern denumit Masterchain. Acesta a fost lansat în 2017 de către FinTech Association, fondată de banca centrală.

Cinci bănci participă în prezent la un proiect pilot ce testează noul sistem în gestionarea tranzacțiilor interbancare: Sberbank, Alfa Bank, VTB, Raiffeisenbank Russia și Otkritie.

Cea mai mare bancă rusească, Sberbank, a declarat însă că Masterchain este prea lent și prea centralizat pentru a putea fi eficient.

„Masterchain nu îndeplinește cerințele pentru cazurile de utilizare a Sberbank, astfel încât pentru toate explorările viitoare vom folosi platformele entreprise blockchain precum Hyperledger Fabric sau Quorum”,

a declarat Oleg Abdrashitov, directorul laboratorului blockchain al Sberbank.