BitMEX raportează volume record

BitMEX raportează volume record în perioada în care Bitcoin (BTC) a atins 13.000 de dolari.

Miercuri, platforma ce gestionează cele mai multe derivative Bitcoin, a raportat volume de peste 1 miliard de dolari în contracte noi. Tranzacțiile totale au depășit 16 miliarde de dolari în întreaga gamă de produse ale platformei.

Cumpara Bitcoin

Arthur Hayes, CEO-ul BitMEX, a declarat că ”iarna cripto” s-a încheiat definitiv. Furnizorul de contracte futures bitcoin CME Group a raportat de asemenea volume record în ultimele două luni.

Între timp, prețul Bitcoin a fluctuat de la aproape 13.800$ la actuala valoare de 12.100$. Volumul zilnic de tranzacții s-a dublat de asemena în ultimele 48 de ore.

 

Hack al exchange-ului Bitrue din Singapore

Exchange-ul cripto Bitrue din Singapore a suferit un hack major, fiind furate 9,3 milioane XRP și 2,5 milioane cardano (ADA) din portofelul său online. Fondurile furate valoarează în total aproximativ 4.7 milioane de dolari, dar utilizatorii vor fi recompensați pentru pierderi.

Exchange-ul a declarat că atacatorul a exploata mai întâi o vulnerabilitate ce i-a permis accesul la conturile a 90 de utilizatori. Ulterior, a folosit un sistem similar pentru a accesa portofelul online al platformei.

Potrivit Bitrue, atacul a fost rapid detectat și activitatea hackerului a fost blocată. Alte platforme precum Huobi, Bittrex și ChangeNOW au înghețat tranzacțiile conturilor folosite de hacker.

Declarația oficială asigură utilizatorii că “fondurile lor personale sunt asigurate” și că tuturor celor “afectați de acest atac li se vor înlocui fondurile cât de repede posibil”. De asemenea, exchange-ul colaborează cu autoritățile pentru investigarea atacului.

Blockchain-ul Klaytn al gigantului asiatic Kakao, lansat oficial

Gigantul de mesagerie sud-corean Kakao a anunțat lansarea oficală a blockhain-ului Klaytn. Acesta este gestionat de filiala Ground Earth X și are drept scop adoptarea în masă a serviciilor blockchain și “fundamentarea valorii și utilității tehnologiei”.

Rețeaua s-a aflat în etapă de beta testing încă din octombrie al anului trecut. Ground Earth X a strâns peste 90 de milioane de dolari într-o ofertă privată de monede în martie 2018.

Nouă proiecte sunt deja active pe Klaytn – precum HintChain, o piață de date privind produsele alimentare și Antube, un serviciu de divertisment video.

Consiliul de guvernare al rețelei include 19 companii majore, precum LG, compania farmaceutică Celltrion și Union Bank.

Un alt exchange indian se închide

Exchange-ul cripto Koinex a anunțat că își închide operațiunile, menționând lipsa suportului bancar și incertitudinea de reglementare din India.

În ultimele cîteva luni, mai multe platforme indiene și-au suspendat activitatea din cauza acelorași motive. Printre acestea se numără Coindelta, Coinome și Zebpay.

În aprilie 2018, Banca Centrală de Rezervă a Indiei (RBI) a interzis băncilor să deservească exchange-urile și companiile cripto. De atunci, mai multe platforme au depus petiții legale pentru a anula interdicția RBI. Acestea se află în lucru în instanța supremă din India, iar următoarea audiere este programată în luna iulie.