Mesajele despre Bitcoin pe Twitter ating niveluri record

Depășirea nivelului de 10.000$ a catapultat Bitcoin (BTC) înapoi în discuțiile mainstream, provocând niveluri record de mesaje pe Twitter.

Statisticile publicate de Bitinfocharts dezvăluie că mențiunile Bitcoin de pe Twitter au atins valori record pentru ultimii doi ani. Pe 2 februarie, numărul acestor meaje a atins 75.000, cel mai ridicat nivel de la începutul lui 2018.

De asemenea, căutările pe Google au crescut și în această lună. În ultima săptămână, utilizatorii au căutat termenul ”Bitcoin” mai mult decât în orice moment din august anul trecut.

BTC a reușit să se mențină peste valoarea de 10.000$ de marți, determinând mulți analiști să susțină că am intrat într-o piață de tauri.

Binance adaugă suport pentru încă 15 valute fiat prin procesatorul de plăți Simplex

Exchange-ul Binance a adăugat suport pentru încă 15 monede fiat prin integrarea sa cu procesorul israelian de plăți fiat Simplex.

Noua integrare oferă gateway-uri pentru valute precum francul elvețian, won-ul coreean și dolarul australian, precum și zlotul polonez și randul sud african.

Simplex a asociat prima dată cu Binance în ianuarie 2019, permițând utilizatorilor să achiziționeze criptomonede cu carduri de credit și debit. Inițial, a oferit suport pentru euro, dolari americani și canadieni și yen japonez.

Tranzactioneaza criptomonede folosind Binance!

Simplex percepe o taxă de 3%- plus o taxă forfetară de 10 USD pentru orice cumpărături sub 200 USD. Cu toate acestea, comisioanele sunt mai mici decât cele percepute direct de bănci sau furnizori de carduri.

Galaxy Digital își reduce numărul de angajați cu 15%

Banca de investiții cripto Galaxy Digital a concediat 15% din forța de muncă globală. Firma condusă de Michael Novogratz a avut dificultăți în generarea de profit pe anul trecut. CoinDesk a raportat că reducerea numărului de angajați a făcut parte din „activitatea standard de sfârșit de an”.

13 persoane au fost concediate, astfel încât Galaxy Digital are acum un total de 80 de angajați. Compania este listată la bursă, iar valoarea acțiunilor a crescut cu 27% de la începutul anului.

Ledger și Trezor, din nou în conflict

Rivalitatea dintre producătorii de portofele hardware cripto Ledger și Trezor a fost relansată.
Într-o postare pe blog, Ledger a comparat cipurile utilizate de producătorii de portofele, susținând că cele folosit de Trezor sunt vulnerabile.

Co-fondatorul și CEO al SatoshiLabs, Marek „Slush” Palatinus, a acuzat Ledger pe Twitter că acea comparație este „necinstită” și că nu spune „întreaga poveste”.

Postarea Ledger a comparat trei tipuri de cipuri interne comune portofelelor hardware: Microcontroller Units (MCU), Safe Memory chips și propriile cipuri Secure Elements.

Ei au susținut că MCU-urile găsite în portofelele Trezor sunt destinate dispozitivelor generale, cum ar fi microundele și telecomenzile TV. Acestea nu ar avea contramăsuri încorporate împotriva atacurilor de securitate fizică.

Trezor susține că postarea este necinstită deoarece cipurile folosite de Ledger sunt produse sub un contract de confidențialitate. Asta înseamnă că producătorul nu are posibilitatea de a releva eventuale vulnerabilități.

În luna martie anul trecut, Ledger a publicat o postare similară ce prezenta vulnerabilitățile Trezor.

CryptoZZ