Nivelul datoriilor din SUA atinge un nou record

Rapoarte recente indică faptul că nivelul datoriilor din SUA a atins un nivel record de peste 14 trilioane de dolari. Acesta este un rezultat al devalorizării dolarului și a unui sistem bancar defectuos, ceea ce subliniază nevoia pentru active de sgiruanță perecum Bitcoin și aurul.

Sistemul economic american încurajează populația să se împrumute, însă din ce în ce mai puține gospodării generează venituri suficiente pentru a acoperi aceste credite. De la ipoteci până la credite pentru mașini și de nevoi personale, consumerismul a împins nivelul datoriilor în sus pentru cel de-al 22-lea trimestru consecutiv.

Faptul că depozitele din bănci generează dobânzi foarte mici descurajează economisirea. În această situație, activele precum Bitcoin și aurul oferă avantaje semnificative. În plus, cei mai îndatorați sunt tinerii, care sunt și cei cu cea mai extinsă educație tehnologică.

Există așadar o oportunitate majoră pentru sectorul finanțelor descentralizate și pentru Bitcoin ca depozit de valoare pe piața din SUA.

Foloseste un broser cu recompense – Foloseste BRAVE!

MoneyGram lanzează un nou serviciu de transferuri instant

Compania MoneyGram a anunțat noul serviciu FastSend ce permite transfer instant de bani pe baza unui site dedicat sau a unei aplicații mobile. Acesta nu este însă bazat pe tehnologia Ripple, ci pe cea a VISA – mai exact, sistemul Direct Original Credit Tranzaction.

Kamila Chytil, directorul operativ al MoneyGram, a explicat pentru Cointelegraph că tehnologia Ripple este utilizată în prezent doar pentru clienții corporate:

”Tehnologia Ripple ajută la rezolvarea celor mai costisitoare și consumatoare de timp probleme ale procesului actual. Prin reducerea sumelor de bani pe care compania trebuie să le parcheze în întreaga lume, reducem în cele din urmă nevoile de capital de lucru.”

Chytil a spus că MoneyGram evaluează și alte cazuri de utilizare „în care blockchain-ul ar putea ajuta la rezolvarea confidențialității datelor și a obligațiilor de reglementare prin tehnologia ledger distribuită.”

În general, compania consideră că blockchain-ul va fi viitorul plăților transfrontaliere globale și al transferurilor de bani.

Cardano înființează centru de dezvoltare la Universitatea din Wyoming

Compania IOHK, firma ce a dezvoltat blockchainul Cardano, a înființat un centru de cercetare la Universitatea din Wyoming (UW). Acesta a fost creat în baza unei donații de 500.000$ în criptomoneda ADA.

Noul centru de cercetare și autentificare va face parte din Laboratorul de Cercetare și Dezvoltare Blockchain al UW. Rolul său va fi de a promova abordarea academică a companiei în domeniul dezvoltării și ingineriei blockchain.

Centrul va prezenta o nouă instalație de dezvoltare Plutus, oferind dezvoltatorilor de blockchain un laborator aplicat pentru scrierea codului în limbajul inteligent al contractului Cardano, precum și instrumente și resurse pentru a experimenta noi soluții. De asemenea, va exista un studio de proiectare pentru un nou instrument hardware care va oferi aplicații de autentificare și anti-contrafacere pentru Cardano.

UW este a patra instituție academică care găzduiește un laborator blockchain Cardano. Compania are centre atașate Universității din Edinburgh, Universității din Atena și Institutului de Tehnologie din Tokyo.

CFTC dă în judecată un scammer pentru 500.000$

Comisia americană de tranzacționare a mărfurilor futures (CFTC) a acuzat de fraudă un individ ce a strâns jumătate de milion de dolari pentru investiții în criptomonede. Acestea au fost de fapt folosite pentru uz personal.

Breonna Clark, cunoscut și ca Eliot Clark sau Alexander Pak a acționat prin intermediul firmelor Venture Capital Investments Ltd. și The Life Group. În total, el a acumulat 534.829 de dolari de la 72 de victime, promițând să investească fondurile în Bitcoin, altcoins și contracte valutare. În schimb, aproximativ 400.000$ au fost folosiți în interes propriu, inclusiv la achiziționarea unui BMW.

Când victimele sale au solicitat să le fie returnații banii, Clark a susținut că nu poate deoarece este supus unui audit CFTC.

Autoritatea de supraveghere americană a colaborat în acest caz cu Comisia de Supraveghere Financiară din Bulgaria, Autoritatea pentru Piețele Financiare din Noua Zeelandă, Autoritatea pentru Servicii Financiare din Seychelles și Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie.

CryptoZZ