Lightning Network are acum un sistem de monitorizare – plăți Lightning
Rețeaua Lightning, văzută ca viitorul plăților cu bitcoin, este acum ușor de monitorizat. Lightning Labs a lansat un nou instrument de analiză a rețelei, numit „Lndmon”, pe care utilizatorii rețelei îl pot folosi pentru a extrage date despre starea nodului lor și restul rețelei. Sistemul oferă grafice colorate care ilustrează diferite aspecte ale rețelei, cum ar fi taxele de rețea sau „canalele” pe care un utilizator le-a deschis pentru a trimite plăți Lightning.
Prin acest grafice, utilizatorii pot identifica problemele sau pot afla cum să plătească cele mai mici taxe atunci când trimit plăți Lightning.
Lightning Labs a anunțat că intenționează să extindă sistemul la mai multe tipuri de date și permițând utilizatorilor să configureze notificări atunci când se întâmplă evenimente de interes.
Huawei susține crearea unei criptomonede ca rival pentru Libra
Directorul executiv al Huawei a declarat că este momentul potrivit pentru guvernul chinez să lanseze o criptomonedă care să reprezinte un rival pentru Libra.
Într-un interviu acordat L’economia, CEO-ul Ren Zhengfei a remarcat că China are capacitatea de a dezvolta o criptomonedă proprie care să fie mult mai utilizată decât Libra.
„China este capabilă să emită astfel de monede, de ce să aștepte Libra? Puterea unui stat este mai mare decât cea a unei companii de internet”,
a declarat Zhengfei.
Urmareste canalul nostru de youtube!
În luna mai, Banca Populară Chineză a angajat experți blockchain pentru extinderea investițiilor în acest domeniu. În plus, unii membri ai băncii centrale din China au declarat că lansarea Libra ar putea avea un impact negativ asupra economiei țării.
Wang Xin, șeful biroului de cercetare de la Banca Populară Chineză, a declarat că competiția ar putea propulsa țara să emită propria criptomonedă națională.
Producătorii de armament din Rusia solicită utilizarea bitcoin pentru a evita sancțiunile SUA
Soyuzmash, Uniunea Constructorilor de Mașini din Rusia, a solicitat Băncii Centrale permisiunea de a accepta plăți cu Bitcoin și alte criptomonede pentru tranzacțiile de armament. Această metodă îi va ajuta să eludeze sancțiunile SUA și internaționale, conform declarațiilor lor.
Vicepreședintele Soyuzmash a susținut că piața de arme actuală este competitivă, iar plățile sunt întârziate luni de zile. El a susținut în fața comisiei de apărare a Dumei de Stat că permiterea plăților Bitcoin ar putea atenua unele dintre aceste probleme.
Rusia este al doilea mare exportator de arme din întreaga lume, controlând 21% din piață, în urma SUA cu 36%.
Un raport recent a sugerat că țări precum Rusia, China, Iran și Venezuela ar putea avea deja strategii cu privire la criptomonede pe termen lung, pentru a evita sancțiunile SUA și hegemonia dolarului.
AT&T nu este responsabil pentru furturile prin SIM-swapping
Compania AT&T nu este responsabilă pentru furtul a 24 milioane USD în criptomonede, realizat prin SIM-swapping. Judecătorul responsabil pentru cazul Turbin versus AT&T a respins acuzația victimei că operatorul de telefonie este de vină pentru pierderile suferite.
Pe 15 august 2018, investitorul american Michael Terpin a intentat un proces de 224 milioane de dolari împotriva AT&T. El a susținut că operatorul de telefonie le-a oferit hackerilor acces la numărul său de telefon, ceea ce a dus la un furt de criptomonede în valoare de 24 de milioane de dolari.
Judecătorul a declarat că plângerea lui Turpin nu face legătura între furtul numărului de telefon și furtul criptomonedelor. Deși AT&T ar trebui să aibă sisteme de prevenire a fraudelor, ei nu sunt responsabili pentru pierderile suferite ulterior.
Avocatul AT&T a susținut că pierderile au fost provocate de o terță parte independentă și a comentat de asemenea că un investitor cripto experimentat nu ar fi trebuit să păstreze valori atât de mari în exchange în contextul în care a fost conștient că numărul său de telefon a fost compromis. Aparent, pierderile suferite de Turipin s-au extins pe o perioadă de șapte luni, timp în care telefonul său a fost compromis de două ori.