Schema Ponzi chineza, acuzată de scăderea prețului Bitcoin
Analistul Dovey Wang susține că o schema Ponzi chineză cu numele PlusToken este responsabilă pentru scăderea prețului Bitcoin. Aparent, această schemă ar fi acumulat peste 200.000 BTC și 800.000 ETH, pe care le vinde acum treptat pe exchange-uri.
Correction, this fucking scam at least scammed over 200K $BTC as I dug out my old chats to compile all their wallet addresses this is nuts https://t.co/E8bJFIf8h8
— Dovey "Rug the fiat" Wan (hiring) (@DoveyWan) August 14, 2019
Echipa PlusToken a fost reținută de poliție în urmă cu două luni, însă criptomonedele în valoare de aproape 3 miliarde de dolari acumulate nu au fost recuperate.
Firma de audit de securitate Peckshield a monitorizat fluxul de bani din portofelele PlusToken și a constatat că de la începutul lunii iulie aproximativ 1000 BTC au intrat în exchange-urile Huobi și Bittrex. Fondurile au fost transferate și vândute în loturi mici de 50-100 BTC. Rapoarte neconfirmate de la tranderii chinezi sugerează că alți utilizator conectați cu PlusToken au vândut în mod constant loturi de 100 BTC pe Binance.
Săptămâna aceasta, prețul Bitcoin a scăzut de la 11.500$ până sub pragul de 10.000$, fără a exista un motiv aparent.
Banca Santander neagă întreruperea relației cu Coinbase
În ultimele zile, numeroase canale media au susținut că banca Santander a întrerupt relațiile cu exchange-ul Coinbase. Articolele s-au bazat pe mai mutle plângeri ale utilizatorilor pe Reddit, cu privire la întârzierea procesării depunerilor și retragerilor prin această bancă.
Santander a declarat pentru The Block că nu este „cazul” și a adăugat:
„Nu blocăm plățile către companii legitime, însă în anumite circumstanțe aceste plăți sunt supuse unor verificări suplimentare de securitate, unde credem că poate exista un risc mai mare de fraudă.”
Acest lucru poate sugera că utilizatorii ce folosesc banca Santander vor înregistra întârzieri la depunerea sau retragerea fondurilor în fiat pe Coinbase, în special pentru sume mari.
ATM-urile BTC din Nevada necesită licență de operare
O modificare recentă a legislației din statul Nevada prevede că firmele care operează ATM-uri BTC necesită licență de transmitere de bani. Această licență include o asigurare de 10.000$ per companie, plus 5.000$ pentru fiecare automat în funcțiune.
Autoritatea de reglementare financiară din Nevada a declarat inițial că va aștepta aprobarea legii de reglementare a criptomonedelor înainte de a lua măsuri. Proiectul de lege a fost amânat, astfel încât reglementările actuale au fost reinterpretate pentru a impune această licență pentru operatorii de ATM-uri cripto.
În prezent, în statul Nevada funcționează aproximativ 110 ATM-uri conform coinATMradar. Cea mai mare parte dintre acestea fiind localizate în Las Vegas.
Dallas Mavericks acceptă Bitcoin
Echipa de baschet Dallas Mavericks va accepta Bitcoin ca metodă de plată. Fanii vor putea să achiziționeze bilete și produse promoționale online printr-un parteneriat cu firma de procesare a plăților cripto BitPay.
Aceasta este a doua echipă din NBA care acceptă Bitcoin, după Sacramento Kings care a luat decizia în 2014.