BaFin Germania – Decizie juridică ce modifică statutul Bitcoin
Până recent, Autoritatea federală de supraveghere financiară – BaFin Germania a clasificat Bitcoin drept instrument financiar. O decizie a instanței a contrazis această clasificare. Concomitent a concluzionat că în realitate criptomonedele nu respectă această definiție în condițiile Legii bancare germane (KWG).
Curtea de Apel din Berlin a respins în septembrie o procedură penală împotriva operatorului unei platforme locale cripto. Autoritățile germane au arestat administratorul pentru facilitarea tranzacțiilor cu instrumente financiare, cum ar fi Bitcoin, fără a obține permisiunea BaFin Germania.
În cadrul apelului, Curtea Regională din Berlin a afirmat că BaFin Germania a interpretat greșit statutul juridic al criptomonedelor.În opinia judecătorului, autoritățile de reglementare germane au extins domeniul de aplicare al dreptului penal la Bitcoin, fără să o sincronizeze cu actele bancare.
Referindu-se la legea bancară germană, instanța de apel a declarat că Bitcoin nu este emis de banca centrală sau de o autoritate publică. Din acest motiv, BTC nu poate obține statutul de unitate de cont sau instrument financiar, contrar poziției publicate de BaFin în mai 2018.
Piața cripto se menține stabilă, Tether distruge 500 milioane de tokenuri
În ultimele 24 de ore, prețurile criptomonedelor s-au menținut relativ la același nivel, continuând să semnaleze stabilitate. Este aparent că investitorii de pe piață așteaptă un semnal pentru a efectua mișcări semnificative, indiferent de direcția acestora.
Cea mai interesantă știre este faptul că Tether a eliminat 500 milioane de tokenuri USDT. Controversata criptomonedă stabilă bazată pe dolar a răscumpărat recent peste 800 milioane de tokenuri. Ulterior a luat decizia de a distruge o mare parte a acestora.
Tether a publicat o declarație care confirmă faptul că tokenurile au fost distruse:
„În cursul săptămânii trecute, Tether a răscumpărat o sumă semnificativă de USDT din oferta circulantă. Tether va distruge 500 de milioane USDT din portofelul trezoreriei Tether și va lăsa restul USDT (aproximativ 466 de milioane) în portofel ca măsură pregătitoare pentru emisiunile USDT viitoare.”
În prezent, marketcap-ul USDT a scăzut la 2 miliarde. O parte dintre platformele exchange majore au optat pentru listarea de noi criptomonede stabile. Asta în tentativa de a elimina dependența pieței cripto de Tether.
Adopția cripto în Canada, în creștere
Patru studii realizate de diferite instituții publice în Canada relevă că procentul de canadieni ce dețin Bitcoin este de 3-5%.
Principalul motiv invocat de participanții la sondaj pentru achiziția de Bitcoin s-a schimbat în timp. A evoluat de la scopuri tranzacționale în 2016 la scopuri investiționale în 2017.
De asemenea, potrivit unuia dintre studiile citate de Banca Canadei, gradul de recunoaștere al Bitcoin este în continuă creștere. A evoluat de la 64% in 2016 la 85% în 2017.
Un documentar despre tehnologia blockchain va fi lansat mâine
Regizorul Alex Winter a anunțat că noul documentar “Trust Machine: The Story of Blockchain” va fi lansat pe data de 26 octombrie. Documentarul este o montaj care ilustrează modul în care dezvoltatorii blockchain folosesc tehnologia de vârf pentru a
„schimba lumea; lupta împotriva inegalității veniturilor, criza refugiaților și foametea din lume „.
Alte elemente ale filmului se concentrează pe Lauri Love, un expert „hacktivist și blockchain”, care „luptă împotriva extrădării în Trust Machine”, și efectul „băncilor și experților în rețea” care condamnă criptomonedele și blockchain.
Alex Winter a devenit cunoscut în lumea filmului după ce a jucat în două filme cult-clasice „Bill & Ted”. În ultimii ani, regizorul și actorul britanico-american a realizat o serie de documentare cu tematică tehnologică, inclusiv una despre infamul serviciu de distribuire a fișierelor Napster.
În 2015, Winter a realizat un alt documentar denumit ”Deep Web”. Acesta a analizat cazul platformei Silk Road, scoțând în evidență întrebările privind criminalitatea digitală și aplicarea legii.