Bitcoin ar putea termina anul 2018 la valoarea de 22.000 de dolari, afirmă analistul Fundstrat Global Investors, Tom Lee. Cunoscut ca un optimist în ce privește pretul Bitcoin, analistul a repetat previziunile sale într-un interviu acordat Crypto Tips.

Argumentul adus de Tom Lee este tendința prețurilor medii mobile de 200 de zile ca factor cheie în determinarea performanțelor viitoare.

“Când Bitcoin are valoare scăzută timp de 200 de zile, crește doar în proporție de 50% în următoarele șase luni, dar când își păstrează nivelul scăzut mai mult de 200 de zile, creșterea este de 80%”

a spus el referindu-se la analiza realizată de Fundstrat săptămâna trecută.

Departe de o continuare a recesiunii din acest an, Lee a adaugat că în opinia sa este mai “probabil” ca Bitcoin să înregistreze o creștere semnificatviă și neașteptată.

Această ipoteză contravine opiniilor exprimate de mulți alți analiști din industria cripto, care au susținut ideea că BTC/USD trebuie să ajungă mai întîi la valoarea de 3000 de dolari, înainte de înregistra creșteri substanțiale.

Pentru Lee, valoarea minimă a fost atinsă deja și este de 6000$.

“Unde poate avea loc surpriza? Știu că mulți oameni cred că prețul lui Bitcoin se va prăbuși la 3000 de dolari; Cred că este mai surprinzător faptul că avem o creștere foarte puternică a prețului “

a continuat el.

Ethereum a capitulat

Pentru Ethereum, poziția lui Tom Lee este mai puțin optimistă. Criptomoneda de pe locul 2 a scăzut mult mai semnificativ, ajungând la numai 170$ în cursul acestui an. Aceasta este cea mai slabă performanță înregistrată din mai 2017 pentru ETH.

“… Ethereum se tranzacționează deja ca și cum ar fi capitulat”, a spus Tom Lee.

În 2018, o combinație de factori, printre care EOS, ICO-urile în general, futures pe ETH BitMEX și “hitjobs” din mass-media au creat o atmosferă “negativă” în jurul Ethereum.