Tether USDT emite 500 milioane de tokenuri în luna august
În luna august, criptomoneda stabilă Tether USDT a emis peste 500 milioane de tokenuri. Astfel a ajuns în prezent la un market cap de aproape 2.8 miliarde de dolari.
Fiecare token Tether (USDT) este asociat cu dolarul american într-un raport de 1:1. Așadar se presupune că aproape jumătate de miliard de dolari au intrat pe piața cripto în această lună.
Unii analiști susțin că acest lucru dovedește că presupusa implicare a Tether în manipularea prețului Bitcoin s-a dovedit așadar falsă.
Este interesant însă de remarcat că 250 milioane de tokenuri Tether USDT au fost introduse pe piață în ziua în care SEC a anunțat respingerea celei de-a doua tranșe de ETF-uri Bitcoin.
Cu toate că analiștii se așteptau ca prețul Bitcoin să sufere scăderi semnificative, căderea a fost de scurtă durată. BTC a înregistrat fluctuații de peste 500$ în 48 de ore.
Tom Lee susține în continuare că Bitcoin poate depăși 20.000$ până la sfârșitul anului
Analistul Fundstrat Tom Lee și-a reiterat poziția optimistă în ce privește valoarea Bitcoin. Acesta susținea într-un interviu acordat pentru CNBC că există posibilitatea ca BTC ”să încheie anul cu o creștere explozivă”.
Principalul argument oferit de Lee este corelația identificată între prețul Bitcoin și evoluția ETF-ului iShares MSCI Emerging Markets. Acesta este tranzacționat de compania de investiții BlackRock.
În conformitate cu declarațiile lui Tom Lee, ETF-ul BlackRock ce monitorizează investițiile în piețele emergente a avut o evoluție similară cu prețul Bitcoin.
Așadar, dacă fondurile de investiții vor reîncepe să injecteze capital pe aceste piețe, o vor face și pe piața de criptomonede.
În acest caz, există potențialul ca Bitcoin să revină pe trend ascendent și să depășească 20.000 de dolari până la sfârșitul anului.
În prezent, BTC se tranzacționează în jurul valorii de 6700$, înregistrând o creștere de 200 de dolari în acest weekend.
Co-fondatorul Reddit, optimist cu privire la Bitcoin
Alex Ohanian, co-fondatorul Reddit, a devenit unul dintre susținătorii criptomonedelor, având o poziție optimistă în ciuda volatilității acestora.
Principalul argument în favoarea Bitcoin oferit de acesta este cel socio-politic, un exemplu în acest sens fiind situația din Turcia:
”Ca valoare, există o adevărată forță de tracțiune [cu Bitcoin], așa cum vedem în țări precum Turcia, care se confruntă cu o criză economică semnificativă. Oamenii își pierd încrederea în lira turcească și vedem că se deplasează spre Bitcoin, deoarece, oricât de volatil ar fi, este de fapt mult mai stabil decât moneda lor națională”.
Ohanian este însă de părere că Bitcoin și criptomonedele în general sunt încă la început. Așadar nu recomandă investițiile speculative deoarece sunt foarte riscante.
Cu toate acestea, optimismul pentru viitor este justificat de creșterea adopției acestora:
”Indiferent ce se întâmplă cu prețurile criptomonedelor, tot mai mulți oameni își creează conturi pe platformele de tip exchange, ceea ce demonstrează creșterea continuă a adopției”.
Banca Centrală din Thailanda testează o monedă digitală centralizată (CBDC)
Banca Centrală din Thailanda a anunțat că prima partea a testelor cu privire la emiterea unei monede digitale proprii se va finaliza în luna martie 2019.
Denumit Proiectul Inthanon, noua monedă digitală are rolul de a ”crește eficiența infrastructurii de pe piața financiară thailandeză”. Moneda va fi emisă pe baza platformei DLT Corda dezvolată de constorțiul R3.
Proiectul a fost inițiat în luna iunie 2018 și urmărește facilitarea tranzacțiilor interbancare și internaționale.
Banca Centrală thailandeză colaborează cu opt instituții bancare. Printre ele se numără Bangkok Bank Public, Krung Thai, Siam Commercial Bank și Standard Chartered Bank din Thailanda. De asemenea printre colaboratori se numără aici și Autoritatea Monetară din Hong Kong și Banca Națională a Canadei.