Piața cripto scade în volum, în timp ce Bitcoin depășește pragul de 6800$
În acest weekend, volumele de pe piața criptomonedelor au înregistrat o ușoară scădere, de aproximativ 15% pentru Bitcoin și de 30% pentru Ethereum.
Cu toate acestea, BTC a reușit să depășească valoarea de 6800$ pentru o perioadă scurtă, iar Ethereum s-a tranzacționat la peste 490$. Majoritatea criptomonedelor au înregistrat creșteri procentuale între 1 și 7%, însă analiștii de piață avertizează că volumele scăzute sunt un semnal că trendul ascendent nu se poate menține pe termen lung. De exemplu, în perioada anterioară de creștere semnificativă a Bitcoin, volumele au variat între 7 și 10 miliarde de dolari, în timp ce în prezent se înregistrează abia valori de 4 miliarde.
Majoritatea specialiștilor susțin că piața cripto are nevoie de decizii de reglementare clare înainte de a înregistra creșteri susținute.
Facebook promovează un director de inginerie în noua divizie blockchain
Creată în luna mai a acestui an, noua divizie blockchain a Facebook are acum un director de inginerie în persoana lui Evan Cheng, care lucrează în cadrul companiei încă din noiembrie 2015.
Profilul său de LinkedIn menționează faptul că este consilier pentru proiectele blockchain Zilliqa și ChainLink și că înainte de a se angaja la Facebook a lucrat pentru 10 ani în cadrul Apple.
Divizia blockchain a gigantului de social media este condusă de David Marcus, membru în consiliul Coinbase și fost președinte al Paypal și raportează directorului tehnic al Facebook, Mike Schroepfer.
Până în prezent, nu au fost publicate detalii despre activitatea acestei divizii, deși conform declarațiilor publicate când a fost formată, are rolul de a explora potențialul acestei tehnologii.
Vitalik Buterin își dorește să dispară exchange-urile centralizate
În cadrul conferinței TC Sessions Blockchain 2018 ce s-a derulat vineri în Elveția, Vitalik Buterin a declarat că își dorește ca exchange-urile centralizate să dispară pe cât posibil de pe piață, deoarece au o influență prea mare asupra succesului pe care îl va avea sau nu o criptomonedă.
”Avem capacitatea de a elimina puterea de decizie pe care aceste exchange-uri le au când vine vorba de listarea tokenurilor, mai ales că percep taxe de 10-12 milioane de dolari pentru asta. Este mai bine pentru piață să ne îndepărtăm de acest sistem și să ne orientăm spre unul care susține valorile de transparență și deschidere care sunt definitorii pentru tehnologia blockchain”.
Buterin recunoaște însă că este un drum lung până la această situație, deoarece platformele centralizate sunt singura conexiune cu piața fiat în prezent.
Investitorii în Tezos și-au vândut tokenurile cu prima ocazie
Mult-așteptata listare a proiectului Tezos, așteptată de un an, a început că o vânzare în masă a tokenurilor. Săptămâna trecută, exchange-ul Gate.io a listat tokenul XTZ (Tez), la prețul de aproximativ 4$, iar vânzarea în masă a provocat scăderea prețului până la 1.10$. În prezent, prețul a început să recupereze pierderile, iar XTZ se tranzacționează la 2.78$.
Comunitatea Tezos a abordat situația destul de optimist, considerând că cei care vândut tokenurile sunt cei care nu au încredere în acest proiect. Criticii au reproșat fundației Tezos că nu au asigurat listarea tokenului pe exchange-urile majore, însă reprezentanții fundației au declarat că platformele care doresc să listeze Tezos sunt libere să o facă.