Japonia solicită adoptarea de reguli internaționale pentru exchange-urile de criptomonede

În data de 24 iunie va avea loc o întâlnire a Financial Action Task Force (FATF), iar oficialii japonezi solicită ca unul dintre subiectele abordate să fie adoptarea de noi reglementări internaționale pentru exchange-urile de criptomonede.

Task Force-ul pentru Acțiune Financiară, un grup de 37 de țări creat în 1989 la inițiativa țărilor ce formează G7, are rolul de dezvoltare a strategiilor de combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului și a adoptat în 2015 o serie de recomandări pentru industria cripto. Aceste recomandări, care se referă în cea mai mare parte la licențierea exchange-urilor, prevenirea spălării banilor și raportarea de activiăți suspicioase, nu sunt obligatorii în prezent.

Japonia urmează să preia conducerea G20 în 2020 și speră să implementeze noi reguli mai restrictive, similare cu cele existente în propria țară.

Thomson Reuters extinde monitorizarea criptomonedelor

În martie, compania de analiză de piață Thompson Reuters a implementat un instrument de monitorizare a informațiiilor din mass media cu privire la Bitcoin, iar luna aceasta a decis să extindă această monitorizare la 100 de criptomonede.

Creat în colaborare cu MarketPsych Data LLC, Indicele Cripto TRMI 3.1 monitorizează peste 2000 de platforme de știri și 800 de site-uri social media în timp real, oferind investitorilor un instrument util în deciziile financiare.

Compania de internet israeliană Spot.IM solicită permisiunea de a plăti salariile în Bitcoin

Spot.IM este un furnizor de servicii pentru platformele de social media cu sediul în Tel Aviv și a inițiat negocieri cu Autoritatea pentru Titlurile de Valoare din Israel pentru a stabili metodele prin care poate plăti salariile în Bitcoin. Discuțiile se referă în mare parte la modul în care se calculează rata de schimb, compania urmând să absorbe costurile de conversie a shekel în Bitcoin.

Spot.IM a fost inființată în 2012 iar printre clienții săi se numără Time Magazine, NBC, Huffington Post, Engadget, Fox News și alte site-uri similare, pentru care asigură servicii de management a secțiunilor de comentarii și promovare în social media.

Piața cripto își continuă scăderea

Market cap-ul a scăzut la 274 miliarde de dolari, după ce în ianuarie ajunsese la peste 830 miliarde, iar majoritatea criptomonedelor își continuă trendul descendent.

Bitcoin a înregistrat o scădere de 15% în ultima săptămână, scăzând sub pragul de 6.500 de dolari, iar restul criptomonedelor au suferit ajustări mult mai severe – EOS, de exemplu, care se află în proces de lansare a propriei rețea, a scăzut cu 27%, iar BCH cu 23%.

Singurele excepții sunt Binance Coin (BNB) și Ethereum Classic (ETC), care au reușit să se mențină pe poziții, în cel de-al doilea caz datorită anunțului că în curând va fi inclusă pe plaforma Coinbase.

În cazul în care piața nu va avea parte de investitori care să profite de aceste prețuri, analiștii sunt de părere că este posibil ca prețul Bitcoin să scadă sub pragul psihologic de 6000 de dolari înainte de a-și corecta evoluția.