Cercetătorii londonezi studiază blockchainul dincolo de serviciile financiare

Centrul de Cercetare și Inginerie pentru Criptomonedă este o inițiativă a Colegiului Imperial Londonez înființată toamna trecută și care a primit o bursă în luna februarie a lui 2015. Este susținută de entități de stat care oferă finanțări publice pentru cercetare. Bursa va susține cercetarea tehnologiilor pe registrele distributive în alte domenii decât cele financiare.

Până în 2017, centrul de cercetare va evalua impactul blockchainului într-o gamă largă de industri, de la industria muzicală și până la sectorul de leasing pentru mașini. Pe lângă aceasta, vizează și crearea de propuneri legislative pentru agențiile guvernamentale.

Mai multe informații aici http://www.coindesk.com/blockchains-beyond-financial-services/

Germania și Austria finanțează cercetarea crimei organizate pe fondul bitcoin

Guvernul german și cel austriac finanțează eforturi de cercetare concentrate pe utilizarea monedelor digitale în crima organizată.

Inițiativa se numește BitCrime și vrea să evalueze amenințările ridicate de criptomonedă pentru a reglementa monedele virtuale ”într-o formă compatibilă cu natura lor fundamentală”. Cercetătorii germani vor să creeze un mediu de testare pentru noi practici, în timp ce austriecii vor expora metode analitice pentru investigații legate de moneda digitală, concentrându-se pe piețele de pe Dark Web.

Proiectul vine într-o perioadă în care guvernele europene, la fel ca întreaga Uniune Europeană, caută să dezvolte reglementările existente pentru a include monedele digitale și tehnologia blockchain, dar și să creeze noi cadre legislative potrivite pentru noua tehnologie.

Mai multe informații aici http://www.coindesk.com/german-austrian-research-digital-currency/

Identity explorează probleme în implementarea cardului de identitate pe blockchain

Identity lucrează la crearea de identitate imuabilă, reală, distribuită în cadrul unei rețele distribbutive, folosind blockchainul. Problema este, după spusele multora, o sabie cu două tăișuri. Așa cum observă și Christopher Allen, arhitect la Blockstream, blockchain-ul combinat cu identitatea are două fațete. ”În cel mai bun caz, putem trage la răspundere liderii pentru acțiunile lor. Transparența, toate tipurile de probleme apărute la prăbușirea pieței în 2008, toate acestea pot fi evitate cu servicii de identitate pe blockchain. În cel mai rău caz, putem transforma identitatea într-o armă împotriva celor fără putere.”

Printre problemele cu care se confruntă o astfel de inițiativă se numără cele morale – pe de-o parte, avem avantajul pe care îl aduce votarea corectă și verificabilă și urmărirea abuzurilor, odată cu implementarea unui sistem de identificare bine pus la punct. Pe de altă parte, în al doilea război mondial sistemul de identificare foarte organizat din Olanda le-a dat posibilitatea naziștilor să identifice rapid evreii și familiile acestora.

Mai multe informații aici http://www.coindesk.com/experts-talk-self-sovereign-identity-implementing-systems/

Guvernul australian vine cu soluții împotriva dublei-taxări aplicate bitcoinului

În luna martie, guvernul australian a lansat o declarație de politică multi-fațetată asupra tehnologiei financiare, care include atât elemente legate de blockchain cât și cele legate de moneda digitală. Aceștia caută să rezolve problema aplicării TVA-ului, care în practică se aplică de două ori utilizatorilor bitcoin – atunci când cumpără monedă digitală și atunci când o folosesc pentru a cumpăra ceva.

Săptămâna trecută, guvernul a lansat o lucrare care vine cu posibile soluții pentru această problemă. Printre soluțiile sugerate este aplicarea aceleiași legislații care se aplică la acțiuni și împrumuturi. Conform soluției, furnizorii de monedă digitală și instituțiile financiare nu vor primi credite de taxare întregi pentru achiziția acesteia.

O altă variantă ar fi tratarea monedelor digitale ca și bani – mișcare sugerată de senatul australian anul trecut. ”Tratarea monedelor digitale ca bani în scopuri de TVA ar însemna că plata monedelor digitale în schimbul bunurilor nu constituie sursă de TVA, dar TVA-ul se va aplica totuși furnizării de bunuri și servicii pentru care moneda digitală este schimbată” explică raportul.

În cele din urmă, australienii au luat în calcul și varianta scutirii de TVA pentru monede digitale, în totalitate, deși opțiunea ar oferi ”tratament prferențial”, ceea ce ar putea să aibă efecte negative asupra pieței.

Mai multe informații aici http://www.coindesk.com/australian-government-outlines-solutions-to-double-bitcoin-taxation/

iPayYou lansează un nou portofel bitcoin, cu posibilitatea anulării tranzacțiilor

iPayYou a lansat un nou portofel bitcoin care ia în calcul pragmatismul și nevoia de simplitate a utilizatorilor. Sistemul permite utilizatorilor să anuleze tranzacții și să trimită plăți pe email. În lunile care urmează, serviciul se va lansa pe iOS și Android.

Cel mai mare avantaj al bitcoinului este acela că odată ce o tranzacție este confirmată în rețea, cel care a trimis bitcoinii nu mai are control asupra lor. În felul acesta, se previne problema dublei cheltuiri. Și atunci, cum oferă iPayYou opțiunea de a anula tranzacțiile?

Este important de notat că tranzacțiile pot fi anulate doar dacă nu au fost confirmate. Bitcoinii trimiși către alt utilizator iPayYou pe email pot fi anulate doar înainte ca utilizatorul să se logeze. Din moment ce aceste tranzacții sunt doar intrări interne în contul iPayYou și nu sunt confirmate pe blockchain, se poate face anularea.

Deși este o formulă bună pentru utilizatorii care trimit bitcoini, cei care îi primesc trebuie să fie atenți la tranzacțiile pe care le fac.

Mai multe informații aici http://cointelegraph.com/news/ipayyou-launches-new-bitcoin-wallet-with-ability-to-cancel-transactions