Craig Wright nu a reușit să demonstreze că este Satoshi Nakamoto
Săptămâna trecută întreaga presă era cu ochii pe comunitatea bitcoin, după ce Craig Wright a ”recunoscut” că este creatorul monedei bitcoin, omul din spatele preudonimului Satoshi Nakamoto. Veterani din comunitate, printre care Jon Matonis și Gavin Andresen, i-au susținut la rândul lor declarațiile, punându-și reputația în joc.
Craig Wright a promis că va proba declarațiile, mutând dintr-un portofel în altul primul bitcoin creat. Aceasta ar fi fost însă o dovadă destul de slabă, pentru că în cei 7 ani de la generare acesta ar putea fi pe mâinile oricui. Chiar și așa, Craig Wright nu a reușit să facă proba și, în schimb, a postat pe blogul personal un mesaj în care își cere scuze comunității bitcoin pentru situația creată și spune că ”nu este suficient de puternic” pentru a se confrunta cu toată negativitatea de care a avut parte în ultima vreme. Mesajul este destul de evaziv, iar Wright nu recunoaște direct că povestea sa ar fi fost inventată, ci doar spune că nu este încă pregătit să iasă din anonimat.
Mai multe aici
Reglementările din Australia pun bitcoinul sub legislația AML
Deși o parte din comunitatea bitcoin se opune reglementărilor de orice tip, acesta este primul pas în recunoașterea bitcoinului ca monedă. S-a făcut între timp un pas important în Australia, unde guvernul a făcut schimbări regulatorii în relația cu bitcoinul. Prioritatea este evitarea taxării duble, iar legile deja existente în Australia împotriva spălării de bani și împotriva finanțării terorismului s-au extins și asupra monedei digitale.
Mai multe informații aici
Japonia recunoaște oficial bitcoinul și moneda digitală ca bani
Băncile japoneze se vor alia în mod oficial cu criptomoneda, dacă noile legi propuse intră în vigoare. În luna martie presa japoneză raporta faptul că s-a aprobat de către cabinetul japonez o serie de documente care ar ajuta sectorul bancar să se dezvolte în ceea ce privește afacerile FinTech.
Interesant este că aceștia dau atenție și importanței din ce în ce mai mari a monedelor virtuale, iar noile legi le vor recunoaște ca pe o formulă de a face plăți și de a le transfera digital. În felul acesta, japonia tocmai a dat legitimitate monedelor digitale.
Mai multe informații aici
Piața bitcoin este încă stabilă, însă urmează știri despre Craig Wright
Piața bitcoin nu a avut parte de prea multe schimbări din 2 mai și până acum, având un răspuns moderat la declarațiile lui Craig Wright cum că ar fi Satoshi Nakamoto.
Presa mainstream, printre care BBC și GQ, a acoperit îndeaproape subiectul, însă supoziția că Wright ar fi satoshi este privită în continuare cu suspiciune.
Reacția pieței la declarații a fost destul de neclară. Prețul bitcoin a scăzut pe 2 mai de la 452$ la 439$, fluctuând mai apoi între 440 și 445$, o gamă destul de strânsă pentru o monedă atât de volatilă ca bitcoinul. Cei mai mulți traderi au văzut o oportunitate în confuzia de pe piață și s-a simțit un oarecare entuziasm al cumpărătorilor în urma scăderii de preț.
Analiștii spun că dacă Wright reușește să convingă piețele că declarațiile lui sunt legitime, am putea să vedem un grad crescut de volatilitate pe piața bitcoin.
Mai multe informații aici
BNP Paribas lucrează cu startup blockchain pentru crearea legislației open source
Arena legislativă ar putea avea pe viitor parte de mai multă standardizare, cel puțin dacă ne luăm după spusele avocatului Jim Hazard, fondator al startupuui de contracte smart CommonAccord. Acesta a fost de curând selectat de acceleratorul FinTech BNP Paribas, L’Atelier, unde dezvoltă coduri globale pentru transferul documentelor legislative prin registre distributive.
Ideea a apărut în anii 90, când Hazard încerca să automatizeze procesele legislative folosind Microsoft Word, în perioada dezvoltării Linux. Acesta este unul din cele mai proeminente exemple de dezvoltare software open source.
Industria legislativă ar putea să aibă de câștigat de pe urma acestui tip de colaborare din industrie pentru standardizarea textelor legislative, iar de aceea codul CommonAccord este complet deschis.
Mai multe informații aici
Schimbul de bitcoin Gemini va lansa tranzacția Ether
Gemini a primit aprobare din partea statului New York pentru a oferi tranzacții pentru ether, monedanativă a rețelei Ethereum.
Departamentul de servicii financiare din New York a anunțat astăzi aprobarea, mișcare despre care au spus că era necesare țnând cont de faptul că agenția are mandat să supravegheze orice schimbare a serviciilor oferite de firmele din industrie.
Schimbul a primit undă verde pentru a opera ca trust cu răspundere limitată din partea instituției, deși nu este reglementat sub BitLicense, regimul de licențiere pentru industria bitcoin din New York.
Mai multe informații aici
Un nou joc inspirat de Sega oferă recompense bitcoin
O nouă aplicație de gaming inspirată de Chu-Chu Rocket de la Seva folosește câștigurie din publicitate pentru a distribui bitcoini jucătorilor.
Bitles, cum este aplicația numită, vine cu următorul scenariu – jucătorii trebuie să ghideze niște gândăcei care aleargă plasând săgeți pe câmpul de joc și trebuind să evite niște animăluțe rele. Între timp, li se cere și să colecteze bitcoini înainte de a ieși pe poartă la fiecare nivel.
Jocul este dedicat copiilor, care ”vor determina trendurile viitoare mai mult decât adulții”, după declarațiile companiei.
Bitcoinii colectați pot fi adăugați în contul bitcoin al jucătorului. Recompensa poate fi cheltuită mai târziu în lumea reală.
Mai multe informații aici