Misterul prăbușirii Cryptsy crește. Directorul schimbului nu e de găsit
Curtea judecătorească din Florida a numit un chestor, James Sallah, care să se ocupe de problemele schimbului de monedă digitală Cryptsy. La o lună după numirea sa, Sallah a depus raportul referitor la eforturile de a afla informații despre bunurile Cryptsy și despre directorul Paul Vernon.
În luna ianuarie, utilizatorii schimbului au făcut sesizări în legătură cu faptul că nu își pot retrage fondurile de la schimbul Cryptsy și că nu au primit nici o explicație din partea reprezentanților companiei. Două firme din florida au dat în judecată compania Project Investors, care supraveghea operațiunile Crypsty, chiar înainte să apară zvonuri cum că schimbul ar fi fost jefuit de hackeri. Zvonurile au fost foarte controversate în rândul clienților și critiiclor, care au presupus că este vorba despre un nou Mt. Gox.
În acest moment, se crede că Paul Vernon s-ar afla în China și, conform unor rapoarte recente, acesta ar fi jucat un rol în crearea unui schimb de altcoin în regiune.
În urma prăbușirii schimbului, nu există date clare legate de fondurile clienților și se vede o lipsă de comunicare și cooperare între Vernon și clienții care i-au intentat procesul.
Conform raportului, Vernon nu a cooperat pe perioaad anchetei și a refuzat să ofere informații financiare și rapoarte critice pentru investigație.
Mai multe informații aici
Piața OpenBazaar dezvăluie planurile pentru o aplicație mobilă
OpenBazaar, piața din substraturile Internetului bazată pe bitcoin a publicat planurile sale pe termen lung legate de felul în care vrea să devină lider global între piețele rezistente la cenzură. Proiectul își are originile într-o idee mai veche, care caută să construiască o piață descentralizată, care prin natura sa distributivă nu poate fi închis în totalittate.
Conform planurilor, OpenBazaar va căuta în lunile următoare să își dezvolte și mai mult activitatea.
Printre planuri se numără ideea de listări private, postări de locuri de muncă, rețele sociale implementate și integrarea IPFS, împreună cu rețeaua Tor, care oferă anonimitate. Echipa vrea de asemenea să lanseze o aplicație pentru mobil.
Mai multe informații aici
Concurs de inovații lansat de NATO – se caută aplicații militare pentru blockchain
Latura de comunicații de la NATO a încheiat perioada de înscrieri în concursul de inovații, în cadrul căruia făcea apel la contestatari să trimită idei pentru aplicații blockchain.
Concursul a fost anunțat la sfârșitul lunii aprilie și speră să dezvolte soluții de tehnologie care să fie vârf de lance, conform comunicatelor venite din partea NATO. Câștigătorii vor fi notificați pe 20 mai.
Printre soluții, NATO a cerut aplicații de grad militar pentru tehnologia blockchain, dar în anunțul public organizația a lăsat cerințele destul de deschise. Mai exact, organizația a cerut aplicații blockchain legate de ”logistică militară, procurare și finanțe, dar și alte aplicații de interes militar”.
Este neclar cum arată propunerile și dacă cei de la NATO le vor face publice, deși aceștia intenționează să prezinte proiectele de top la o conferință din eEstonia luna viitoare.
Mai multe informații aici
Viitorul blockchain – CSIRO se alătură boom-ului tehnologic
Organizația de Cercetare Industrială și Științifică (CSIRO) a anunțat că ramura sa de tehnologie digitală Data61 își va uni forțele cu Trezoreria pentru a explora potențialul tehnologiei din spatele monedei bitcoin.
Într-un anunț pe site-ul oficial al CSIRO arată că Data61 va examina potențialul și implicațiile tehnologiei blockchain atât pentru guvern cât și pentru industrie.
Acest exercițiu ar urma să dureze 9 luni, și ar urma să fie un fenoment care să ”redefinească cum interacționăm noi, ca societate, cu guvernanții”, după spusele lui Christopher Franko, fondator și dezvoltator la Expanse. Franko a spus că a putut să identifice programul CSIRO pentru că este asemănător cu propria lui cercetare cu Borderless.tech, o platformă de guvernanță construită cu blockchain și contracte smart.
Mai multe informații aici
Un susținător Ripple folosește Ethereum pentru a regândi sistemul bancar
Una dintre primele bănci implicate în spațiul blockchain, banca germană online Fidor, a păstrat tăcerea mai multă vreme în legătură cu schimbaera strategiei tehnologice. Între timp, mai multe firme din sectorul financiar i-au luat-o pe urme prin investiții și parteneriate.
Cât de devreme a intrat în acest spațiu Fidor? În timp ce alte bănci continuă să investigheze tehnologia prin eforturi de consoțiu, Fidor a integrat Ripple încă din 2014, mergând până la a încerca să construiască o bancă bitcoin cu partenerul Kraken, parteneriat care nu s-a materializat.
În ciuda acestor investigații, banca online a rămas însă absentă de la eforturile făcute de consorțiumuri, alegând în schimb să se concentreze pe dezvoltare.
Ideea este dea implementa sistemul bancar de bază tradițional, folosindu-se însă de software-ul lor rapid, după spusele lui Patrick Gruban, director de investiții la Fidor TecS. Acesta a spus că prevede niște sisteme bazatet pe blockchain care să înlocuiască serviciile tradiționale de nivel mic, ținând cont că mentenanța sistemelor curente costă milioane de dolari în fiecare an.
După spusele lui, registrele distribuite ar putea să supravegheze conturile clienților, împrumuturile și certificatele de depozit. Diferitele bănci, centrele de date și autoritățile ar putea să partajeze informații ca parte din eforturile de a reduce costurile și de a oferi o mai bună securitate. Nu este vorba, după declarațiile lor, de o economie de 10%, ci de câteva sute de procente.
Gruban nu aută să foloseasă servicii ca Ripple pentru a crea o șină de plată între bănci, eforturi care nu s-au materializat în ciuda entuziasmului lor, ci să exploreze formule de utilizare interne.
Mai multe informații aici