Steemit – o nouă platformă de social media care te plătește în criptomonedă ca să postezi
Steemit este o platformă social media în care utilizatorii sunt plătiți pentru a face postări online. Platforma a fost lansată în versiunea beta și încearcă să atragă primii utilizatori recompensându-i în criptomonedă.
Steemit are în spate tehnologia blockchain și folosește o criptomonedă nou creată pentru a recompensa utilizatorii care încarcă articole, imagini, comentarii sau alte tipuri de conținut care să sporească interacțiunea cu aceasta.
Mai mult, utiliztorii pot să voteze conținut popular și, cu cât votează mai devreme o postare care va deveni populară cu atât mai mare este suma pe care o vor primi (în ”Steem Power”, moneda nou-creată, care poate fi schimbată pentru dolari americani).
Pentru a preveni crearea de mai multe conturi prin care utilizatorii ar putea să manipuleze sistemul de recompense, Steemit cere ca utilizatorii să se înregistreze prin conturile de Facebook.
Nu este prima încercare de acest fel de a atrage utilizatori – Taringa, Bublews și Bonzo Me recompensau utilizatorii pentru postări în 2014, însă s-au închis un an mai târziu. YouTube este unul dintre puținele exemple fericite care au mers pe acest sistem.
Mai multe informații aici
Un oraș din Elveția a început să primească plata cu bitcoin pentru serviciile publice
Anumite servicii publice din orașul Zug, din nordul Elveției, a început să accepte plata cu bitcoin pentru anumite servicii publice. Este vorba despre un test făcut de autoritățile elvețiene, epentru a sonda comunitatea bitcoin. Suma maximă pe care o poate plăti un cetățean este de 200 de franci, bani din care aceștia pot să plătească utilitățile publice.
Orășelul Zug este parte din ceea ce se numește ”valea crypto”, o zonă geografică ce găzduiește multe startupuri bazate pe bitcoin și blockchain, printre care Xapo și ShapeShift.
Nu este prima oară când se încearcă această formulă de plată cu bitcoin. În New Hampshire o propunere legislativă a fost respinsă cu 264 de voturi împotrivă și 74 pentru introducerea unei măsuri similare. Pe de altă parte, mai mulți politicieni acceptă sponsorizări pentru campaniile electorale cu bitcoin, ceea ce presupune că situația s-ar putea schimba pe viitor.
Mai multe informații aici
Fondatorul unei monede digitale private, trimis la pușcărie pentru 20 de ani
Fondatorul Liberty Reserve, un sistem de monedă digitală lansată de guvernul american, a fost condamnat la 20 de ani de pușcărie pentru că sistemul ar fi fost utilizat de crima organizată.
Arthur Budovsky a fost arestat în primăvara lui 2013 și extrădat în SUA pentru proces. Acesta a fost în cele din urmă acuzat că ar fi operato operațiune de transmitere de bani nelicențiați, de conspirare la operarea de servicii de bani nelicențiați și de spălare de bani. Acesta a pledat vinovat pentru conspirare pentru a spăla bani, după ce a petrecut câțiva ani în lupta în justiție cu guvernul american.
Înainte de a fi închisă, rețeaua Liberty Reserve a avut impact asupra autorităților, care au început să privească cu mai multă atenție și celelalte monede digitale, inclusiv moneda bitcoin. Diferența este că Liberty Reserve funcționa ca o rețea centralizată.
Pe lângă faptul că va fi închis pentru următorii 20 de ani, Budovsky a fost nevoit să plătească și o amendă de 500 000$.
Mai multe informații aici
Startupul Fluent a strâns finanțări de 1,65 de milioane de dolari
Un startup blockchain dedicat aplicațiilor de lanțuri de furnizare a reușit să obțină finanțări de 1,65 de milioane de dolari. Acesta este doar unul dintre startupurile care lucrează la aplicații pentru lanțuri de furnizare. După spusele directorului Lamar Wilson, banii vor fi folosiți pentru a atrage noi participanți la platformă, dar și pentru a crește echipa existentă, în următorul an.
Printre parteneri se află deja compania din Kansas Commerce Bancshares, care va folosi în lunile care urmează platforma pentru a experimenta cu tehnologia din mai multe puncte de vedere, inclusiv pentru plățile business-to-business.
Conceptul folosirii blockchainuluica parte a unui lanț de furnizare este unul din multe care au câștigat popularitate, în special pentru că se folosește registrul distributiv pentru a aplica timbre de timp diverșilor pași din producție. Lanțurile de furnizare pot fi îmbunătățite asigurând validitatea produselor și reducând riscul ca produse de proastă calitate sau contrafăcute să intre pe piață.