Guvernul rus renunță la pedepsele împotriva bitcoinerilor

Se pare că autoritățile din Rusia plănuiesc să abandoneze ideea de a introduce pedepse penale pentru utilizatorii bitcoin.

Știrea a apărut într-un raport publicat de agenția rusească Interfax, în care spune că reprezentanții din partea Ministerului de Finanțe, Banca Centrală și alte birouri guvernamentale susțin din ce în ce mai mult această acțiune.

Conform raportului, reprezentanții acestor grupuri plănuiesc să trimită un raport președintelui rus Vladimir Putin care să conțină această recomandare.

Dacă este adevărat, atunci raportul va încheia aproape doi ani de speculații cum că Rusia ar căuta să descurajeze în mod activ utilizarea criptomonedelor și a altor ”surogați de bani”, prin amenzi administrative și pedepse.

Așa cum se spunea în 2014 și 2015, ”entitățile legale ” care vin cu propria monedă digitală ar fi riscat amenzi de până la 25 000$, în timp ce aceia care distribuie bunuri digitale ar fi putut fi puși la muncă în folosul comunității.

Cu toate acestea, se pare că o astfel de propunere cere cercetare suplimentară din partea părților implicate.

Presupus administrator Silk Road, căutat de poliție. Curtea Supremă din Irlanda a cerut extrădarea

Curtea Supremă din Irlanda a cerut extrădarea în Statele Unite ale Americii a lui Gary Davis, un bărbat de 27 de ani  care se pare că ar fi fost administratorul siteului Silk Road și care s-a ocupat cu traficul de droguri ilegale și echipament de hacking.

Acesta este căutat de autoritățile americane, sub acuzația de conspirație la distribuirea de narcotice, conspirație pentru a comite hacking și spălare de bani.

Judecătorul Paul McDermott a respins toate bazele apărării lui Davis, inclusiv acelea că drepturile lui consituționale și cele de sub Convenția Europeană a Drepturilor Omului ar fi încălcate.

Davis, care a pretins că suferă de sindromul asperger și depresie s-a opus cererii și a pus problema că cererea de extrădare este defectuoasă lipsită de claritate și că detaliile acuzațiilor aduse împotriva sa ar fi vagi.

Pe perioada audierilor, raportorul special pe tortură al Națiunilor Unite, profesorul Juan Mendez, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu unitatea din New York, Centrul Corecțional Metropolitan în care Davis ar urma să fie închis dacă este extrădat către Statele Unite ale Americii.

Silk Road, care a fost închis de către FBI în 2013, este un site care găzduia o piață neagră de pe Dark Web. Davis este acuzat că ar fi fost administrator al siteului, sub pseudonimul Libertas. Site-ul ar fi fost creat și administrat de către Ross William Ulbricht, sub pseudonimul Dread Pirate Roberts, dar există dovezi care au ieșit între timp la lumină și care dispută aceste acuze. Ross Ulbricht a fost condamnat la închisoare pe viață, într-un proces pe care unii îl consideră nedrept și care a lăsat multe întrebări fără răspuns, inclusiv legate de adevărata sa implicare în crearea siteului, dar și despre acuzațiile aduse unor agenți FBI corupți care ar fi fost implicați în șantaj și care sunt acum sub investigație.

Dr. Paul Ennis, care a lucrat la cazul Silk Road, subliniază aspectele problematice ale procesului lui Ulbricht și a spus că este îngrijorat de faptul că Gary Davis ar putea să aibă parte de un proces nedrept. ”În procesul lui Ulbricht, informații foarte importante au fost ignorate, inclusiv implicarea a doi investigatori. Gary riscă închisoare pe viață, posibil într-o închisoare de maximă securitate, iar pedeapsa pare total disproporțională cu presupusul său rol în Silk Road.”

Mai mult, Ennis, lector la Școala de Afaceri Quinn din cadrul Colegiului Universitar din Dublin, spune că studiile au arătat că violența legată de droguri ar fi scăzut pe perioada în care a operat Silk Road.

Mai multe informații aici 

Câștiguri rapide – Finova Financial lansează prima platformă de împrumuturi în totalitate digitală

Compania din Florida Finova Financial a obținut finanțări record în industria FinTech de 52,5 milioane de dolari pentru auto-proclamata platformă de împrumuturi.

Printre sursele de finanțare se numără MHS Capital, Refactor Capital, Metamofphic Venture și 500 StartUps.

Finova este condusă de mai multe firme de capital din Silicon Valley, dar și de firme de capital de risc internaționale. Fondul va merge către creșterea industriei, prima apărută pe piață de acest tip.

”Finova Financial a fost lansată pentru a ajuta consumatorii să primească banii de care au nevoie fără barierele tradiționale ale ratelor cu dobândă mare, fără procese complicate de aplicare și termeni de plată restrictivi” a explicat directorul companiei, Gregory Keough.

În acest moment, peste 28% dintre americani au probleme bancare și au nevoie de o metodă mai simplă și mai sigură de a obține împrumuturi. Conform publicației BusinessWire, 70 de milioane de consumatori plătesc 128 de miliarde de dolari în comisioane în fiecare an pentru produse financiare alternative.

Finova a spus că, datorită concentrării pe impactul financiar, vor oferi costuri cu 70% mai mici pentru consumatori la Linia de Credit pentru Echități.

Din moment ce titlurile de împrumut cer plăți în decurs de o lună și percep dobânzi mari, Finova Financial a spus că vor elimina acest model pentru  a oferi termeni de plată transparenți.

Finova a fost formată de către un grup de experți FinTech în 2015 și oferă o platformă de împrumut online care oferă împrumuturi rapide și ieftine în funcție de echitățile mașinii celui care se împrumută. Are ca scop să ofere o opțiune online pentru 70 de milioane de americani care au parte de servicii proaste, dar și acces non-stop la capital.

Mai multe informații aici

R3 confirmă – Corda va suporta monede digitale

Corda, platforma de registre distributive de la R3, va include cu timpul suport pentru monedele digitale, după spusele unui purtător de cuvânt al companiei.

Corda a fost folosit de R3 și de peste 15 dintre membrii băncii consorțiumului. Scopul este acela de a face două prototipuri care să arate felul în care tehnologia registrelor distributive poate să rezolve provocări cheie din industria financiară globală.

”Prototipurile nu au nevoie de monede native, dar produsele pe care le dezvoltăm vor fi create pentru a suporta monede fiat existente și monede digitale native” a spus purtătorul de cuvânt.

Corda este o platformă de registre distributive create de la zero, făcută pentru a sincroniza acordurile financiare între instituțiile financiare reglementate. Este construită cu uneltele standard ale industriei susține o gamă variată de mecanisme de consens și nu are o criptomonedă nativă.

Băncile au creat și utilizat pe platformă acorduri de tranzacție care se auto-execută, cunoscute sub numele de contracte smart, pentru a procesa tranzacții de cumpărare și tranzacții de scrisori de credit (AR și LOC)

Atât tranzacțiile AR cât și LOC sunt metode folosite la scară largă pentru finanțarea pe piețele financiare globale. Conform purtătorului de cuvânt, rezultatele prototipurilor ar putea să apară pe piață, gata de producție și utilizare în 2017.

Vor fi disponibile pentru toți utilizatorii interesați și nu doar pentru membrii bancari participanți la experiment.

Procesele tradiționale din domeniul financiar sunt în mare parte pe hârtie, consumă mult timp și sunt predispuse la riscuri și fraudă. Aceste ineficiențe subminează tranzacțiile. Cu toate acestea, odată cu apariția tehnologiilor noi, estimările sugerează că se vor reduce costurile operaționale cu 10-15% și va apărea o platformă pentru bănci care să crească veniturile cu până la 15%.

Mai multe informații aici