Directorul Cryptsy neagă că ar fi furat banii clienților
Directorul executiv Paul Vernon a răspuns acuzațiilor că ar fi furat milioane de dolari în monedă digitală de la schimbul pe care îl conduce, bani pe care i-ar fi mutat în contul lui personal.
Într-o serie de declarații noi, Vernon a spus că descoperirile, publicate de curtea judecătorească la începtul lunii, sunt făcute să inducă în eroare. Acesta a spus că de fapt acele mutări de fonduri sunt de fapt cauzate de faptul că a amestecat conturile de afaceri cu cele personale.
Acuzațiile vin de pe urma unui proces intentat în Florida la începutul anului de către clienții Cryptsy, în urma căruia schimbul a fost trecut sub control judiciar. Vernon a spus că este vorba despre ”o interpretare din partea reclamanților care nu are alt scop decât să le întărească cauza. S-au făcut greșeli în afaceri pe perioada operațiunilor Cryptsy? Desigur, orice afacere face greșeli. O greșeală care a fost făcută, și care este una frecventă în afacerile mici, este amestecarea conturilor de afaceri cu cele personale”
Cryptsy s-a prăbușit la începtul anului, după mai multe luni în care clienții s-au plâns în legătură cu retragerile de bani. Schimbul și-a închis în cele din urmă porțile, dând vina pe un atac cibernetic debilitant petrecut în 2014 și care i-ar fi lăsat în insolvență.
Vernon nu a răspuns imediat întrebărilor despre celelalte acuzații incluse în raportul controlorilor judiciari, cum ar fi faptul că ar fi șters informații de pe serverele Cryptsy înainte ca aceștia să le evalueze. Vernon a mai comentat și că pe parcursul întocmirii raportului, controlorul judiciar a evitat în mod intenționat informații care nu îl ajută să construiască cazul.
Mai multe informații aici
Troianul Linux.Lady transformă serverele redis în echipamente de minare pentru hackeri
Un nou troian, Linux.Lady, transformă serverele Linux care rulează pe Redis NOSQL în dispozitive de minare, fără ca proprietarii să știe lucrul acesta.
Problema a fost descoperită de firma de securitate cibernetică Dr. Web. Linux.Lady este un troian care afectează aparatele ce rulează pe sistemul de operare Linux. Odată ce infectează un server, Linux.Lady colectează și transferă informații despre sistem către un server de comandă și control. Apoi descarcă și execută un program pentru minarea criptomonedelor, transformând serverele în dispozitive de minare.
Conform analizei celor de la Dr. Web, Linux.Lady trimite următoarele informații serverului de comandă și control, prin SSH: versiunea troianului, numărul de procesoare ale aparatului, numele gazdei, numărul de procese rulate, numele sistemului de operare, familia sistemului de operare, timpul de lucru pentru host.
Moneda digitală minată prin sistemele infectate de Linux.Lady este trimisă din când în când către portofelele master.
Redis este deja cunoscut pentru vulnerabilitățile de securitate, iar Linux.Lady exploatează aceste vulnerabilități și infectează și alte sisteme de pe rețea. Firma de securitate i-a sfătuit pe administratorii de rețea să implementeze noi mecanisme de securitate pentru a nu fi infectați.
Minarea de bitcoin de pe calculator, așa cum se face astăzi, este practic imposibilă, dar minarea unor altcoinuri este relativ ușoară și mai economă. Încă nu există informații despre suma totală de monedă digitală minată până acum de sistemele infectate.
Mai multe informații aici
Schimbul OKCoin a fost amendat pentru spălare de bani
OkCoin China au fost de curând amendați pentru că au ajutat fără să știe la operațiuni de spălare de bani pe platforma lor.
Compania din Beijing a primit ordin judecătoresc din partea Curții Provinciale Heilongjiang să scoată din buzunar aproximativ 94 000 de dolari în daune. Cât despre decizia judecătorească, OKCoin are politici AML și KYC defectuoase, care crează nereguli în procedurile de verificare a identității. Un infractor a speculat problemele din sistem pentru a crea mai multe conturi bitcoin. În cele din urmă a folosit aceste profile financiare pentru a transfera peste 12 milioane de yuani către un cont bancar necunoscut din Macau.
Curtea judecătorească a decis că schimbul bitcoin operează ilegal în țară și este obligat să acopere 40% din pierderile totale suferite. Schimbul a fost de asemenea acuzat că are politici defectuase AML și KYC, care împreună cu verificarea neconformă a documentelor le-a permis infractorilor să deschidă conturi folosind documente de identificare false.
Mai multe informații aici
KnCMiner a fost cumpărată în mod anonim
Conform unor rapoarte recente, firma suedeză de minare bitcoin intrată deja în faliment, a fost cumpărată de un cumpărător anonim.
KnCMiner, la un moment dat cea mai mare companie de minare, a depus de curând actele pentru intrarea în faliment. Compania a motivat falimentul prin faptul că are deja costuri din ce în ce mai mari și competiție dură. Știrea a fost un șoc pentru industria bitcoin, pentru că KnCMiner era considerată una dintre afacerile proeminente din sector.
KnCMiner a fost o opțiune de investiții atractivă pentru investitorii europeni care vor să se implice în piața monedei digitale. Compania a strâns cu succes peste 250 de milioane de coroane suedeze, echivalentul a aproape 30 de milioane de dolari, în numai doi ani.
Sam Cole, directorul și fondatorul complexului de minare a spus că afacerea devenise neeconomică – energia electrică s-a scumpit în Suedia, echipamentele de minare au devenit mai ieftine iar operațiunile de minare din China la scară largă sunt o competiție mult prea mare. Compania a adunat datorii de 165,2 milioane de coroane.
Mai multe informații aici