Prețul bitcoin urcă și scade ca un rollercoaster

Prețul bitcoin are pendulări amețitoare, deocamdată în creștere, așadar era doar o chestiune de timp până când canalele media mainstream să înceapă să îi acorde din nou atenție. Primii care l-au luat în seamă sunt Wall Street Journal, iar articolul apărut este destul de pozitiv.

Toți cei care au urmărit mișcările de preț bitcoin în ultimele zile au observat că i-a crescut semnificativ valoarea. Cu toate acestea, e greu de ghicit de unde vine brusc acest interes față de bitcoin. Se poate însă spune din nou că forța locomotorie este China, așa cum a fost dintotdeauna.

Articolul postat pe Wall Street Journal vorbește despre urcarea prețului bitcoin chiar înainte de înjumătățirea recompensei. Este neclar dacă această înjumătățire are sau nu de-a face cu trendurile curente de preț, dar este o posibilitate. Acestea fiind spuse, creștere de 21% a prețului în decurs de două zile pare să indice că se petrece ceva în spatele cortinei.

Este prima dată când bitcoinul sare de bariera de 700$, iar ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în februarie 2014, o perioadă în care scădea de la 1100$. Totuși, acea scădere a fost rezultatul unui bot al schimbului Mt. Gox.

Mai multe informații aici

Creșterea nenaturală a bitcoinului nu poate să dureze la nesfârșit

Bitcoinul este încă subevaluat destul de mult, dar asta nu înseamnă că ar trebui să alergăm la maraton înainte să facem primii pași.

Multă lume este cu ochii pe prețul bitcoin în acest moment, pe măsură ce valoarea continuă să urce în fiecare zi. Cu toate acestea, mulți oameni sunt foarte conștienți că acest trend nu va dura la nesfâșrit și sunt semne de rezistență în cale. Mai mult, nimeni nu este sigur de unde vine această cerere bruscă, deși sunt multe posibile motive.

Dacă ne uităm peste datele despre tranzacțiile bitcoin pe Bitcoinity, trendul puternic ascendent este vizibil. Volumele de tranzacție sunt foarte ridicate și au fost pe val pe 12 iunie, când am avum 220 000 de bitcoini în volum la începutul zilei. Majroitatea volumului și-a avut originile la OKCoin, ceea ce este interesant de notat. Totuși, OKCoin a generat 57,88% din toate volumele de tranzacții în ultimele trei zile.

Marile schimburi vestice se află mult în urmă în ceea ce privește volumele de tranzacție.

Un lucru este clar – china conduce prețul bitcoin mereu, deși de obicei exprimăm prețul în dolari.

Marea întrebare este ce se va întâmpla cu prețul bitcoin de acum înainte. Sunt discuții intense despre înjumătățirea recompensei per block care ar influența prețul înainte de această bornă importantă. În același timp, nu există indicii clare că trendul bitcoin are de-a face cu înjumătățirea. Uneori, asttfel de evenimente sunt simple coincidențe.

Mulți își fac griji dacă prețul bitcoin se va menține sau nu. De fiecare dată când prețul crește semnificativ într-o perioadă scurtă de timp, retragerea este iminentă. Cu toate acestea, este imposibil de prezis către ce valoare va scădea prețul bitcoin, pentru că sunt mulți cei care vor acum să cumpere.

Este la fel de posibil ca trendul de preț să continue și să se ajungă la valori mai mari. Cu toate acestea, intrăm într-o gamă de preț în care ideea de a încasa profitul și de a ncerca să cumpere la preț mai mic ar putea să le întunece oamenilor judecata. Indiferent de rezultat, bitcoinul este încă subevaluat.

Mai multe informații aici

Infractorii bitcoin pot fi prinși

Infractorii responsabili de infracțiuni legate de bitcoin pot fi foarte ușor trași la răspundere dacă forțele de ordine se familiarizează puțin cu criptomoneda.

Bitcoinul, prin natura sa, este inerent urmăribil. Sugestia că bitcoinul este anonim este sigla cuiva care nu înțelege cu adevărat tehnologia.

Pentru a pune problema în context – Ion instalează un joc piratat pe calculatorul familiei. Nu știe, dar în download există ransomware iar acum toate fișierele sunt criptate, inlusiv docuemntele de la serviciu ale tatălui, care sunt importante pentru afacerea sa. Părinții ajung la concluzia că vor trebui să plătească un bitcoin pentru ca hoții să le dea fișierele înapoi.

Crează un cont pe un schimb și cumpără bitcoin, apoi îi trimit către adresa infractorului. Tranzacția este înregistrată pe blockchain. Adresa asociată poate fi monitorizată de autorități, care pot urmări unde merge bitcoinul pentru a găsi infractorii.

În cele din urmă, unul din două lucruri se va întâmpla – hoții vor cumpăra ceva cu acel bitcoin, care, dacă maganizul se supune nivelului cerut de lege de cunoaștere a cliențillor, va știi unde să îndrume autoritățile – dacă este vorba despre un obiect vizic, autoritățile au o adresă. Dacă este ceva digital, au detalii personale și un cont.

A doua variantă este ca acesta să schimbe bitcoinul în fiat, și atunci treaba autorităților este și mai simplă. Tot ce trebuie să facă este să ceară schimbullui datele și adresa financiară pe care s-a făcut depozitul în fiat și astfel au toate detaliile despre infractor.

Așadar, ideea că infractorii cibernetici nu pot fi prinși este departe de adevăr.

Mai multe informații aici

Casa Albă, interesată de tehnologia blockchain

Blockchainul a ajuns într-adevăr la Casa Albă, și sunt semne că tehnologia emergentă atrage atenția autorităților americane, de data asta în sens pozitiv.

Ca urmare a unui eveniment de luna trecută, la care au luat parte mai mulți consultanți pe tehnologie ai președintelui Barack Obama, au loc mai multe întâlniri publice în Washington DC.

Vineri, secretara Penny Pritzker din partea Departamentului de Comerț American, s-a alăturat președintelui pe politici economice Adrienne Harris și altor oficiali de top de la Casa Albă pentru o prezentare publică și seminarii din partea mai multor reprezentanți FinTech. Între aceștia se află Brian Forde, director al inițiativei de monede digitale de la MIT Media Lab. În mare, Forde a vorbit despre tehnologia registrelor distributive, despre rolul guvernului în inovația tehnologică și afaceri medii și mici.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat și reprezentanți de la Deloitte, JP Morgan, PayPal și Microsoft.

Mai multe informații aici