Coreea de Sud aplică reguli bancare exchange-urilor cripto

După discuții îndelungate cu privire la posibilitățile de reglementare a pieței cripto, autoritățile din Coreea au decis că platformele de tip exchange și celelalte servicii asociate criptomonedelor se vor supune acelorași legi precum cele aplicabile sistemului bancar și serviciilor financiare.

În prezent, exchange-urile operează cu licență de furnizor de servicii de comunicații, ceea ce înseamnă că autoritățile financiare nu au autoritate de supraveghere asupra lor. Urmând modelul Japoniei, Coreea intenționează să clasifice piața cripto ca piață financiară și să impună legislația KYC- Know Your Customer/AML- Anti-Money-Laundering.

În acest mod, sectorul monedelor digitale va căpăta legitimitate, cu toate că în perioada de început utilizatorii ar putea să fie reticenți în oferirea de date de identificare în momentul în care îți creează un cont pe plafroma de tip exchange.

O analiză efectuată de Universitatea din Texas afirmă cu Tether este folosit pentru manipularea prețului Bitcoin

Doi cercetători de la Universitatea din Texas au realizat o analiză a prețurilor criptomonedelor și a tranzacțiilor asociate, concluzionând că moneda stabilă Tether a fost folosită pentru manipularea prețului Bitcoin și a altor criptomonede de top începând cu luna noiembrie 2017.

”Utilizând algoritmi de analiză a datelor de pe blockchain, am concluzionat că achizițiile cu Tether sunt programate să aibă loc atunci când prețul scade, iar rezultatul este o creștere semnificativă a prețului Bitcoin”, se menționează în lucrare.

De altfel, exchange-ul Bitfinex și criptomoneda Tether au fost vizați de autoritățile de reglementare financiară din SUA într-o investigație ce urmărește să stabilească dacă piața cripto este supusă manipulării prețurilor.

Concluziile studiului par să fie acceptate de analiștii de pe piața cripto – Chainalysis a declarat pentru New York Times că teoria Tether ”pare credibilă”.

Germania se concentrază pe reglementarea pieței cripto în ansamblu

Președintele Autorității Federale de Supraveghere Financiară din Germania (BaFin), Feliz Hufeld, a declarat că rolul autorității pe care o conduce este să asigure o structură legală care să susțină stabilitatea financiară, nu să protejeze fiecare investitor în parte. Hufeld a mai afirmat de asemenea că tehnologia blockchain are un potențial ridicat și că nu se intenționează adoptarea de reglementări care să împiedice dezvoltarea sa.

”Acesta este motivul care ne-a determinat să transmitem avertismentul din noiembrie anul trecut cu privire la ICO-uri și volatilitatea extremă a prețurilor tokenurilor. Nu putem să protejăm fiecare investitor de consecințele acțiunilor sale și nu acesta este rolul nostru de autoritate de supraveghere. Tot ce putem face este să asigurăm stabilitatea financiară a ecosistemului în ansamblu și să fim pro-activi în cazul în care devine aparent că investitorii sunt dezavantajați în mod sistematic”,

a declarat Hufeld.

O nouă organizație de promovare a blockchain creată în Elveția

Asociația pentru Piețele de Capital și Tehnologie (CMTA) a fost creată în Elveția de către o serie de actori de pe piețele financiare clasice, cu scopul de a promova și facilita utilizarea tehnologiei blockhain pe piețele de capital.

Fondatorii sunt compania de online banking Swissquote, furnizorul de software pentru piețele de capital Temenos și cea mai mare firmă de avocatură din Elveția, Lenz & Staehelin.

”Tehnologia blockchain are potențialul de a reduce complexitatea sistemului de piețe de capital și să faciliteze includerea start-up-urilor. Lipsa de claritate legislativă încetinește dezvoltarea în acest domeniu, astfel încât dorim să definim un set de standarde pentru acestă industrie. CMTA urmărește să faciliteze accesul la finanțare pentru afaceri, contribuind astfel la crearea de plus-valoare în întreaga economie”,

se menționează în declarație de presă de lansare a asociației.