Știri bitcoin din weekend – Miniștrii din Germania și Franța cer discuții despre criptomonedă la forumul G20 | Un om de știință rus, arestat pentru că mina criptomonede la un laborator nuclear | Autoritățile chineze vor spori măsurile luate împotriva ICO-urilor | CME patentează un sistem pentru schimbarea regulilor blockchain
Miniștrii din Germania și Franța cer discuții despre criptomonedă la forumul G20
Câțiva oficiali seniori din Franța și Germania cer grupului G20 să discute despre criptomonede înainte de forumul de luna viitoare.
Într-o scrisoare adresată guvernului argentinian – care prezidează în acest moment evenimentul – ministrul de finanțe francez Bruno Le Maire și ministrul de finanțe german Peter Altmaier, dar și guvernatorii băncilor centrale din cele două țări, și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu impactul criptomonedelor. Aceștia au scris că „monedele digitale ar putea să ridice riscuri serioase pentru investitori”.
Rămâne de văzut ce fel de reglementări ar putea să decurgă după aceste discuții. În scrisoare, aceștia au pomenit de „măsuri corespunzătoare”.
„Credem că există noi oportunități de pe urma jetoanelor și tehnologiilor din spatele lor”, a scris grupul în scrisoarea deschisă. „Totuși, acestea ridică riscuri substanțiale pentru investitori și pot să fie vulnerabile la infracțiuni financiare dacă nu luăm măsuri corespunzătoare. Pe termen lung, pot apărea și riscuri legate de stabilitatea financiară.”
Grupul lucrează la acest comunicat de câteva luni. În decembrie anul trecut, Le Maire a anunțat că intenționează să facă apel la autoritățile din alte țări. La începutul lunii, secretarul trezoreriei americane Steve Mnuchin a comunicat congresului că susține la rândul său mișcarea.
Un om de știință rus, arestat pentru că mina criptomonede la un laborator nuclear
Se pare că mai mulți oameni de știință ruși care lucrează la centrul de cercetare pentru armament au fost arestați pentru că minau criptomonede la servici.
Știrea a fost raportată de Interfax și BBC și indică faptul că oamenii de știință au fost predați Serviciului de Securitate după ce au fost descoperiți.
„S-au făcut încercări neautorizate de a folosi echipamentul în scopuri private, inclusiv așa-numita minare” a spus un reprezentant al Institutului de Cercetare Științifică pentru Fizică Experimentală.
Se pare că oamenii de știință au folosit un supercalculator de la centrul de cercetare pentru a mina. Minarea este un proces consumator de energie prin care noile tranzacții sunt adăugate la blockchain. Pentru această activitate, cei care minează sunt recompensați cu criptomonedă. Departamentul de securitate a primit o alertă că mașina a fost conectată la Internet. Din motive de securitate, astfel de calculatoare sunt de obicei păstrate offline.
Interfax a adăugat că oamenii de știință vor suporta consecințele penale pentru fapta lor.
Institutul a fost fondat în 1947 și este faimos pentru că aici Uniunea Sovietică a produs prima bombă nucleară.
Autoritățile chineze vor spori măsurile luate împotriva ICO-urilor
O asociație care are suportul sectorului bancar și al securităților în China promite să urmărească mai îndeaproape criptomonedele și ofertele inițiale de monede (ICO-urile) în 2018.
La întâlnirea anuală care a avut loc pe 9 februarie, Asociația Națională a Finanțelor pe Internet (NIFA) a dezvăluit că a făcut eforturi speciale pentru a supraveghea sectorul în 2017. Aceștia se așteaptă că în 2018 activitățile legate de criptomonedă să fie parte din agenda asociației.
„Proiectele de monitorizare speciale în 2017 includ emiterea de avertizări legate de monedele virtuale, de ICO-uri dar și de ICO-urile ”deghizate”. Pe mai departe, 2018 va fi un an important pentru ca asociația să normalizeze și să standardizeze eforturile legate de astfel de proiecte”, au comunicat cei de la NIFA.
Deși este o organizație auto-regulatorie, nu o autoritate, NIFA a fost lansată în 2015 de Banca Populară Chineză, în colaborare cu comisia bancară și a securităților. A fost aprobată de Consiliul de Stat, autoritatea administrativă a Chinei.
NIFA a fost fomată în scopul monitorizării proiectelor care mapează un nou curs al finanțelor pe Internet, cum ar fi împrumuturile peer-to-peer și criptomonedele. Cea mai nouă inițiativă a NIFA ne arată felul în care asociația plănuiește să preia un rol mai riguros în monitorizarea activităților legate de criptomonede.
Mișcarea vine după ce NIFA a avertizat publicul în legătură cu subiectul, și în 2017 și în 2018. Asociația a dat o alertă serioasă în legătură cu ICO-urile pe 1 septembrie anul trecut, cu doar trei zile înainte ca Banca Populară să interzică formal utilizarea blockchainului.
CME patentează un sistem pentru schimbarea regulilor blockchain
Se pare că CME Group studiază o metodă pentru ca dezvoltatorii să poată să modifice regulile blockchainului fără să aibă nevoie de consens de la toate nodurile edin rețea, după cum arată o nouă înregistrare de patent.
Este o nevoie importantă pentru astfel de sisteme, cum ar fi programele pentru puncte de loialitate ale companiilor care dau vouchere pe blockchain sau alte aplicații în care blockchainul este folosit pentru stocarea și menținerea informațiilor în timp real. Înregistrarea de patent a fost publicată miercuri de Biroul de Mărci Înregistrate și Patente, după ce a fost înaintată în decembrie 2016.
CME vorbește despre programele de loialitate ale companiilor aeriene ca exemplu, unde ar fi nevoie de un astfel de sistem. Dacă o companie aeriană alege să stocheze pe blockchain datele clienților care zboară frecvent, trebuie să aibă implementat un proces de schimbare a regulilor blockchainului, pentru cazul în care vor să schimbe regulile sau alte aspecte ale programului.
Aplicația notează că blockchainurile publice sunt importante pentru criptomonede, dar natura lor le face mai puțin ideale pentru utilizarea comercială și privată, pentru că regulile de protocol sunt greu de schimbat.
„Un exemplu de astfel de schimbări de reguli este dacă o companie aeriană vrea să schimbe comisioanele de tranzacții pentru a transfera puncte de loialitate între clienți. Dacă compania folosește un protocol deschis de blockchain, ca cel al bitcoinului, unde toți utilizatorii sunt noduri sau mineri, creșterea comisioanelor trebuie aprobată de utilizatorii blockchain. .Schimbarea ar avea nevoie ca toate nodurile și minerii să updateze software-ul înainte ca schimbarea de reguli să aibă efect. Altfel…poate să aibă loc o bifurcație.”
Documentele depuse reprezintă cea mai recentă înregistrare de drepturi de autor pentru o tehnologie blockchain. CME a mai înregistrat și în trecut patente care sugerează că firma caută să folosească tehnologia pentru a stoca și administra datele de tranzacții.