Emisiunea ”Vrei sa fii milionar?” din India explică ce sunt criptomonedele

Una dintre cele mai populare emisiuni TV din India, versiunea locală a ”Vrei sa fii milionar?”, a explicat publicului ce sunt criptomonedele. Un concurent din cadrul emisiunii a primit o întrebare despre criptomoneda Libra a Facebook, iar gazda emisiunii a continuat să explice ce sunt criptomonedele pentru milioane de spectatori.

vinde bitcoin

Un concurent de 19 ani a fost întrebat „Ce este Libra, propusă de Facebook?”, cu opțiunile de răspuns:

  • aparat foto bazat pe inteligență artificială,
  • aplicație de mesagerie instantanee,
  • platforma pentru clipuri video,
  • criptomonedă.

Concurentul a răspuns corect, iar gazda emisiunii a explicat publicului:

”Criptomonedele sunt o formă de sistem monetar digital și global – Bitcoin, Litecoin și Ripple sunt câteva criptomonede existente.”

Emisiunea ”Vrei sa fii milionar?”este urmărită de aproximativ 200 de milioane de oameni, ceea ce înseamnă că mulți indieni au auzit acum despre criptomonede. Este un semnal pozitiv într-o țară a cărei atitudine față de industrie a fost destul de negativă pana in prezent.

SatoshiLabs lansează firmware Trezor exclusiv pentru Bitcoin

Compania cehă SatoshiLabs, ce produce portofelul hardware Trezor, a lansat un firmware exclusiv Bitcoin pentru dispozitivele sale. Utilizatorii dispozitivelor Trezor One și Model T de la SatoshiLabs pot testa acum versiunea în sistem de testare beta a firmei. Firma intenționează să lanseze o „versiune stabilă” a firmware-ului luna viitoare.

Anunțul SatoshiLabs vine după un val recent de portofele hardware dedicate Bitcoin ce au intrat pe piață. În 2018, Coinkite a lansat portofelul hardware Bitcoin Coldcard. Mai recent, Shift Cryptosecurity, firma din spatele portofelului hardware BitBox, a lansat o nouă versiune a dispozitivului în două variante: un portofel exclusiv bitcoin și un portofel multi-monedă.

Amazon Quantum, promovat ca fiind mai eficient decât blockchain-urile clasice

Compania Amazon a lansat Quantum Ledger Database (QLDB), o bază de date performantă care oferă clienților un registru imutabil și verificabil criptografic.

Registrul oferă o interfață cu aplicațiile în care mai multe părți lucrează cu o autoritate centralizată și de încredere pentru a menține o înregistrare completă și verificabilă a tranzacțiilor.

ro.exchange

Amazon Web Services își propune să ofere companiilor o bază de date privată și autorizată superioară, care elimină unele dintre neajunsurile tehnologiei blockchain. Amazon QLDB este construit la scară și, spre deosebire de sistemele blockchain tipice, nu necesită consens distribuit. În acest mod, poate executa

„de două până la trei ori mai multe tranzacții în același timp decât rețelele blockchain obișnuite”.

Noul serviciu va fi lansat inișial în Ohio, Virginia, Oregon, Tokyo și Irlanda, urmând să fie extins ulterior în alte regiuni.

Vunerabilitate Libra, descoperită de dezvoltatorii OpenZeppelin

O vulnerabilitate a codului sursă al Libra care ar fi permis actorilor nocivi să manipuleze contractele inteligente a fost descoperită și rezolvată de OpenZeppelin, o companie de audit specializată în criptomonede.

Dezvoltatorii au găsit vulnerabilități în limbajul de programare Move dezvoltat de Facebook pentru proiectul open-source de criptomonedă Libra. Aceasta ar fi permis actorilor nocivi să introducă cod executabil în contractele lor inteligente, deghizat în comentarii inline. Vulnerabilitatea a fost soluționată printr-un patch.

Libra a lansat programul de bug bounty pentru codul său la sfârșitul lunii august.