Un studiu statistic realizat în rândul deținătorilor de carduri Visa, Mastercard și Unionpay arată că 89% dintre ei au cunoștințe de bază despre monedele digitale, iar 53% au achizitionat criptomonede în ultimul an.

Studiul a fost realizat de compania internațională de plăți Worldcore pe aproximativ 10.000 de clienți din 47 de țări, scopul fiind de a stabili disponibilitatea persoanelor de a gestiona monedele digitale cu ajutorul cardurilor bancare.

Dintre persoanele care au participat la studiu, 36% sunt japonezi, 25% americani, 18% coreeni, 8% europeni, 6% chinezi, 3% din America de Sud, 2% canadieni și 1% din Rusia și fostele țări sovietice.

Dintre cei care au achițional criptomonede în ultimul an, 21% au utilizat carduri de credit, 36% carduri de debit și 43% au utlizat alte forme de plată.

Cei care nu au achiziționat criptomonede au justificat decizia prin riscuri financiare prea mari (60%), fonduri insuficiente (36%) și 55 apreciază că tranzacțiile de criptomonede sunt ilegale.

Worldcore are aproximativ 300.000 de clienți la nivel mondial, iar în prezent unul dintre partnerii Bitpay, oferind suport pentru diferite portofele digitale și servicii de plată și transfer de criptomonede.

Deși statistica demonstrează că majoritatea deținătorilor de carduri doresc să achiziționeze criptomonede sau au făcut-o deja, cele mai multe bănci din lume (Bank of America, Citigroup, Jpmorgan, Capital One, Discover Card și Lloyds Banking Group) au interzis utilizarea cardurilor de credit pentru achiziționarea de criptomonede.

În conformitate cu evaluările RBR, 80% dintre cardurile utilizate la nivel mondial sunt Unionpay, Visa sau Mastercard.