Autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie, a publicat un nou ghid cu privire la active digitale.

Îndrumările oferă o imagine de ansamblu cuprinzătoare a ceea ce va reglementa FCA în spațiul cripto. Noile reguli prevăd că tokenurile utility trebuie să respecte doar regulile KYC, în timp ce tokenurile security necesită aprobări suplimentare.

Grupul de operare Crypto Asset al autorității de reglementare a fost format anul trecut și a sperat să stabilească modul în care activele cripto se încadrează în perimetrul de reglementare existent. După ce au publicat propunerile în ianuarie, atunci au deschis o perioadă de consultare pentru a solicita feedback. Această perioadă s-a încheiat în aprilie.

Patru tipuri de active digitale

FCA a anunțat astfel patru tipuri de criptomonede:

  • Tokenuri security – sunt clasificate drept „investiții specifice” și intră sub egida FCA. Oricine tranzacționează acest tip de tokenuri trebuie să obțină licență din partea autorității de reglementare.
  • Tokenuri utility – care nu vor intra sub autoritatea FCA în „majoritatea circumstanțelor”. Tipurile hibride necesită că FCA va trebui să fie consultată în continuare pentru a decide cu privire la un verdict.
  • Criptomonede stabile care par a fi clasificate în general în monedă electronică (e-money) și intră sub autoritatea FCA.
  • Tokenurile exchange – precum Bitcoin, nu intră sub supravegherea FCA dar exchange-urile care le tranzacționează trebuie să respecte în continuare regulile anti-spălare de bani.

FCA nu a impus reglementări suplimentare pentru exchange-urile cripto și a altor participanți la piață.

Grupul CryptoUK a exprimat opinia comunității:

„În general, modificările aduse oferă o mai mare claritate în domeniul cripto”.