Agenția de impozite din Marea Britanie (HMRC) a anunțat că este interesată să achiziționeze un instrument de analiza pentru tranzacțiile cu criptomonede. Conform anunțului publicat, contractul are valoarea de 100.000 de lire sterline.

Anunțul se adresează oricărei firme de dezvoltare de software din „orice regiune” și are 21 de pagini de specificații. Contractul se va desfășura în perioada ianuarie 2020 – februarie 2021. Sunt acceptate propuneri din partea întreprinderile mici și mijlocii, dar nu și din partea ONG-urilor sau dezvoltatorilor independenți.

Ce este un contract inteligent si cum functioneaza?

Instrumentul de analiză a blockchain-ului căutat de HMRC ar trebui să fie capabil să identifice particpanții la tranzacțiile cu criptomonede:

”Furnizarea unui instrument care va susține metode de colectare a informațiilor pentru identificarea și gruparea tranzacțiilor de active cripto și identificarea celor legate de furnizorii de servicii cripto active”,

se menționează în anunț.

Instrumentul de analiza pentru tranzacțiile cu criptomonede private

Instrumentul trebuie, de asemenea, să dezanonimizeze activitățile blockchain prin analiza și să identifice ratingurile de încredere în clustere.

„Software-ul trebuie să fie capabil de atribuirea unui cluster / adresă către o entitate comercială cunoscută (schimb) sau un furnizor de servicii cunoscut (serviciu de mixare, jocuri de noroc, dark web etc.)”

Platforma trebuie să ofere vizualizarea analizelor blockchain pentru a identifica suspecții care utilizează criptomonede. Instrumentul trebuie să suporte blockchain-uri precum BTC, BCH, ETH, ETC, XRP, USDT și LTC.

Anunțul HMRC subliniază că abilitatea de gestionare a criptomondelor private precum monero, dash și și zcash e un avantaj. De asemenea, contractantul trebuie să ofere instruire secundară, astfel încât alți angajați ai guvernului să învețe cum să utilizeze instrumentul de analiză blockchain.

Dezvoltatorul ce se va ocupa de contruirea instrumentului de analiza blockchain va fi plătit prin intermediul portalului dedicat de plată Ariba al HMRC.

Recomandările fiscale recent actualizate ale HMRC în ceea ce privește activitățile legate de cripto notează că majoritatea operațiunilor de activ cripto sunt „activitate economică impozabilă”. Anunțul postat relevă că agenția ia în serios monitorizarea activităților de acest tip.

CryptoZZ