Furnizorul de custodie cripto Anchorage a lansat o platformă de guvernanță pentru proiectele cripto ce folosesc acest sistem. Prima criptomonedă ce va putea utiliza acest sistem este Maker (MKR) și urmează să fie extinsă în viitor.

Cu „Anchorage Governance”, clienții platformei, care includ unele firme de investiții cu nume mari, cum ar fi a16z, Polychain și Paradigm, pot participa acum la votarea deciziilor de guvernare. Clienții companiei de custodie au o participație „semnificativă” la Maker și, prin urmare, se așteaptă ca platforma de votare la guvernare să aibă un impact „semnificativ” asupra participării viitoare a alegătorilor.

CryptoZZ

Vot MCD pe 15 noiembrie

Pe data de 15 noiembrie, deținătorii de MKR sunt așteptați să participe la Multi-Collateral Dai (MCD).

„Este important pentru succesul MakerDAO ca si clienții Anchorage care dețin MKR să poată vota ușor și sigur, și așteptăm cu nerăbdare o participare sporită a deținătorilor de active”,

a declarat Rune Christensen, fondatorul MakerDAO.

Anchorage nu este singura platformă care oferă o platformă de vot pentru guvernare pentru deținătorii de MKR. Coinbase Custody oferă servicii similare.

Diogo Monica, co-fondator și președinte al Anchorage, a explicat diferența:

„Modelul Coinbase implică mutarea activelor dintr-un sistem de stocare la rece într-un contract inteligent proxy. Acesta este controlat de un portofel online… și este mai expus riscurilor. Modelul nostru nu utilizează portofele și, prin urmare, nu este necesar să folosim un contract inteligent proxy.”

Anchorage va susține și alte proiecte DAO

Monica a declarat că firma este „concentrată pe sprijinirea mai multor proiecte majore noi care se pregătesc de lansare.” Guvernanța on-chain este un sistem prin care deținătorii de criptomonede pot vota asupra unor propuneri precum ajunstări ale Taxei de Stabilitate, dobânda zilnică pentru depozite și tipurile de garanții pentru portofoliu.

Sistemul de guvernare on-chain a fost adoptat de protocoale precum Tezos, EOS, Dash și altele,