Începând cu luna septembrie, australienii care doresc să își plătească facturile cu criptomonede au posibilitatea să facă acest lucru. Asta chiar dacă companiile respective nu suportă plata cu cripto.

Exchange-ul Cointree a realizat un parteneriat cu platforma de plăți automatizate Gobbill. Astfel se permite clineților să își plătească facturile utilizând peste 40 de criptomonede.

Practic, utilizatorii pot să utilizeze criptomonedele deținute în portofelul Cointree pentru a plăti facturile pe platforma Gobbill. Aceasta funcționează ca un intermediar pentru exchange.

Prin conectarea portofelelor cripto pe platforma de plăți, clienții pot să selecteze ce criptomonedă să fie utilizată. Pot opta si dacă plata se va realiza în mod automat.

În conformitate cu declarațiile făcute, de CEO-ul Gobbill, Shendon Ewans, serviciul este dedicat utilizatorilor casnici și micilor companii.

”Am anticipat o creștere semnificativă a numărului de clienți care doresc să își plătească facturile în criptomonede în următorii ani. Există deja cerere pe piață pentru acest serviciu, iar parteneriatul cu Cointree ne permite să acoperim această opțiune.”

Cointree

a fost lansat în urmă cu 5 ani și a înregistrat peste 100 milioane de tranzacții între timp. Exchange-ul oferă deja o opțiune de plată a facturilor direct de pe platformă, care a devenit un serviciu popular printre utilizatori.

”Anul trecut am înregistrat plăți de facturi în valoare de peste 100 milioane de dolari australieni și o creștere a tranzacțiilor de acest tip de zece ori”

a declarat managerul operațional al Cointree, Jess Rendon.

De altfel, Australia a înregistrat o rată fenomenală de creștere a plăților de facturi cu criptomonede în ultimii ani. Plățile cu Bitcoin de exemplu au crescut cu 3300% în trei ani, incluzând achitarea taxelor școlare, a împrumuturilor și a taxelor anuale.

De asemenea, se pot plăti în cripto atât ratele la cardurile de credit cât și chiriile.

Cu toată popularitatea înregistrată în rândul publicului, sistemul bancar din Australia este încă precaut când vine vorba despre sprijinirea industriei cripto, pe care o consideră prea riscantă și volatilă. Cu toate acestea, companiile specializate sunt optimiste în ce privește adopția la nivel național.