Coinbase a înregistrat o scădere semnificativă la volumele de tranzacții în acest an. Asta deși este unul dintre cele mai mari platforme de tip exchange de pe piața din Statele Unite.

Analiza realizată de compania de cercetare Diar relevă că volumele de tranzacții ale Coinbase au scăzut cu 83% față de nivelul din luna ianuarie.

În luna iulie, volumele de tranzacții ale exchange-ului au atins 3.9 miliarde de dolari. Reprezintă o scădere față de aproape 21 miliarde din luna ianuarie.

Printre motivele care au generat aceste declinuri sunt calitatea slabă a serviciilor de customer support oferite de platformă, restricționarea achizițiilor de criptomonede cu cardul de credit și refuzul de a lista criptomoneda XRP, ce era dorită de peste 80% dintre utilizatori.

Bitsamp și Kraken, alte două exchange-uri care oferă perechi de tranzacționare cu dolarul american, au înregistrat declinuri semnificative de asemenea.

Spre deosebire de platformele americane, Binance, cel mai mare exchange din lume ca volume, a înregistrat scăderi de la 17.5 miliarde în februarie la 9.4 miliarde în iunie, însă au înregistrat 11.3 miliarde în luna iulie.

Între timp, OKEx a înregistrat o creștere record în ultimele două luni. Aceasta a fost de la 2.9 miliarde de dolari în iunie la 5.7 mliarde de dolari în iulie.

Un aspect interesant al acestei evoluții este că nici Coinbase, nici Bitstamp nu suportă criptomoneda stabilă Tether (USDT). Însă ea este oferită pe Binance și OKEx .

În luna iunie, Tether a emis tokenuri în valoare de 250 milioane de dolari. Acest fapt poate reprezenta o explicație pentru creșterea volumică a exchange-urile care oferă criptomoneda. Ceea ce este in contrast față de cele care nu o includ.

În luna august, Tether a emis deja tokenuri în valoare de 415 milioane de dolari. Alți 250 milioane sunt pregătiți pentur a fi introduși pe piață.

În general

monedele stabile precum Tether sunt utilizate de exchange-urile care nu suportă perechi de tranzacționare cu valute fiat.

Binance a anunțat că după mutarea în Malta intenționează să introducă perechi de tranzacționare cu euro și franc elvețian în colaborare cu o companie bazată în Liechtenstein.