Belarusbank ia în considerare deschiderea unui exchange cripto

Președintele consiliului de administrație al Belarusbank, cea mai mare bancă din țară, a declarat că studiază oportunitatea creării unei platforme de schimb de criptomonede.

Vorbind de postul local de televiziune, Belarus 1, el a spus:

”Studiem posibilitatea creării unei platforme exchange pentru operațiunile de tranzacționare cu criptomonede.”

Această inițiativă este doar o parte a planurilor băncii de a trece la utilizarea tehnologiilor digitale. Se planifică de asemenea să își extindă lista de servicii oferite în cooperare cu operatorii de telefonie mobilă.

Belarusbank este cea mai mare bancă din țară în ceea ce privește capitalul, activele, împrumuturile și depozitele. În 2018, volumul activelor băncii a fost de 27 miliarde BYN (aproximativ 13 miliarde de dolari).

Scăderi în masă a prețurilor criptomonedelor

Prețurile criptomonedelor au scăzut în masă în ultimele 24 de ore, cu procente între 2 și 5%. Bitcoin a scăzut temporar sub valoarea de 3400$, stabilizându-se peste acest prag. Volumul zilnic de tranzacționare a crescut de asemenea la 6 miliarde de dolari.

Evoluția descendentă a provocat o reorganizare a topului marketcap, cu Tether urcând pe locul 4 peste EOS.

Analiștii avertizează că există posibilitatea ca prețul BTC să scadă sub 3300$, deoarece criptomoneda a demonstrat slăbiciune în ultimele săptămâni.

JPMorgan susține că Bitcoin este funcțional doar într-o “distopie”

Într-o notă adresată clienților, directorul general al JPMorgan Jan Loeys a exprimat opinia Bitcoin ar avea valoare reală într-o situație distopică.

”Am fost mult timp sceptici în privința valorii criptomonedelor în majoritatea mediilor reale. Acest lucru s-ar putea întampla doar într-o anomalie, caracterizată de o pierdere de încredere în toate valutele majore.”

Potrivit lui Loeys, apariția unor situații economice extreme precum scăderea pieței sau recesiunea nu este suficientă pentru a spori utilitatea Bitcoin.

LocalBitcoins compromis, cu un număr mic de utilizatori afectați

Platforma peer-to-peer LocalBitcoins a anunțat că a suferit un atac care a afectat un număr mic de utilizatori. În ziua de sâmbătă, compania din Finlanda a anunțat că a detectat o breșă de securitate „care a fost legat de o caracteristică alimentată de un software terț.“ Ca urmare, hacker-ul a fost capabil să acceseze anumite conturi de utilizator și să efectueze tranzacții.

Până în prezent, șase conturi de utilizatori au fost compromise, iar LocalBitcoins investighează în continuare atacul pentru a determina numărul exact de conturi afectate.

Un utilizator Twitter a postat că site-ul forumului LocalBitcoins a fost înlocuit de un site de phishing. Acesta a furat detaliile de autentificare cu doi factori (2FA) și le-a folosit pentru a accesa portofelele cripto.

Reprezentanții oficiali ai site-ului au confirmat că “Din motive de securitate, caracteristica forumului a fost dezactivată până la o nouă notificare.”