CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, care a devenit de-a lungul ultimilor ani reprezentantul criticilor la adresa Bitcoin, susține acum că nu-i pasă de Bitcoin.

Bancherul de pe Wall Street a devenit faimos pentru declarațiile dramatice despre bitcoin, numindu-l anterior ”o fraudă” care va “omorî pe cineva”. Directorul executiv al celei mai mari bănci americane de investiții a declarat, de asemenea, că va concedia orice angajat care deține Bitcoin pentru că este “prost”.

În ciuda protestelor sale frecvente că nu-i pasă de Bitcoin și că nu dorește să mai abordeze subiectul, el a devenit arhetipul bancherului anti-cripto.

A folosit de-a lungul anilor o multitudine de epitete pentru a-și exprima dezaprobarea față de subiect. Bitcoin a fost calificat drept o “fraudă”, o “pierdere de timp”, un concept  “inutil” și o investiție “stupidă” cu “nici o valoare reală”.

Dimon este, de asemenea, un membru al brigadei “blockchain not bitcoin”.

Săptămâna aceasta, el a declarat:

“Nu mi-am schimbat poziția legată de afirmațiile anterioare și continui să am același punct de vedere, dar regret că le-am exprimat public. Nu am vrut să fiu purtătorul de cuvânt al Bitcoin. Ideea e că nu-mi pasă câtuși de puțin despre asta, înțelegeți? Blockchain este real, este tehnologie, dar bitcoin nu este sub nicio formă o monedă reală.”

În ciuda poziției publice ostile a lui Dimon

JPMorgan a început să analizeze oportunitățile oferite de piața cripto. La începutul lui octombrie, directorul financiar  al companiei, Marianne Lake, a declarat:

”Suntem deschiși pentru monedele digitale care sunt bine controlate și reglementate.”

Reprezentanții băncii au publicat rapoarte în care care concluzionează că această clasă de  active este puțin probabil să dispară în viitor. JPMorgan recunoaște că tehnologia blockchain și criptomonedele încep să perturbe industria bancară. De asemenea, faptul că cererea investitorilor instituționali în creștere pentru acest tip de investiții are potențialul de a genera o modificare de poziție a băncii.