Unul dintre cele mai mari exchange-uri din lume, Binance a achiziționat Trust Wallet, un portofel digital ce oferă suport pentru Ether și pentru tokenurile ERC-20 și ERC-223.

Detaliile cu privire la achiziție nu au fost prezentate publicului. Însă Binance a confirmat că este vorba de o combinație de cash, acțiuni Binance și tokenurie Binance (BNB).

Aceasta este prima achiziție realizată de compania Binance, care până în prezent nu a oferit servicii de portofel electronic pe platformă.

De altfel, Trust Wallet nu este unul dintre cele mai utilizate portofele Ethereum. Înregistrează doar 50.000 de download-uri prin Google Play și un număr similar din Apple App Store. Cu toate acestea are o evaluare de 4.6 stele din cele 5 posibile.

Prin comparație, cel mai popular portofel Ethereum, imToken, are peste 5 milioane de utilizatori activi lunar, majoritatea din Asia.

Cu toate acestea, Trust Wallet are acum acces la o bază de date de clienți mult mai mare. Asta în condițiile în care Binance are în prezent aproximativ 8 milioane de utilizatori înregistrați.

”Echipa din spatele Trust Wallet împărtășește același valori ca noi, iar produsele noastre sunt complementare. Pentru utilizatorii care preferă să își retragă fondurile într-un portofel avem acum un produs pe care îl pot folosi” a declarat CEO-ul Binance, Changpeng Zhao.

Pe viitor

Trust Wallet va opera independent, Binance urmând să preia doar partea administrativă și de marketing. Astfel echipa se va concentra pe dezvoltarea produsului, care probabil va include suport pentru alte criptomonede precum Bitcoin, EOS, NEO.

Binance lucrează în prezent la construirea unui exchange descentralizat (DEX) ce se va baza pe propriul blockchain. Zhao a anunțat că Trust Wallet va fi unul dintre portofelele ce vor fi utilizate de noua platformă. Nu a menționat însă cînd se așteaptă ca aceasta să intre în funcțiune.

Exchange-ul este în prezent pe locul 2 în lume ca volum de tranzacții zilnice, iar rivalul său OKEx a anunțat de asemenea că planifică să deschidă propriul DEX.