Bitcoin a stabilit un nou record de tranzacții pentru 2019. Conform datelor raportate de Coinmetrics, 6,3 miliarde de dolari au fost mutați în 24 de ore luni, 29 iulie.

Această valoare a mai fost atinsă doar în ianuarie 2018. Recordul absolut este de 10,55 miliarde de dolari mutați într-o singură zi, 7 decembrie 2017.

Valoarea reprezintă volumul ajustat de tranzacții bitcoin, care nu ia în considerare tranzacțiile executate de exchange-uri când mută Bitcoin între portofele. Calculele Coinmetrics ia în considerare doar tranzacțiile executate între portofele, de la portofele la exchange-uri sau invers.

Luna iulie, caracterizată de fluctuații și nesiguranță

Luna iulie pe piața cripto a fost caracterizată de fluctuații puternice ale prețurilor și incertitudine. De exemplu, duminică, 29 iulie, volumul ajutat a înregistrat cea mai mică valoare din ultimele 2 luni, cu doar 1,11 miliarde de dolari în Bitcoin. A doua zi, Bitcoin a stabilit un nou record de 6,3 miliarde de dolari. Nu a existat niciodată un salt de peste 5 miliarde în istoria Bitcoin de la o zi la alta.

De asemenea, este interesant de remarcat că numărul total de tranzacții a crescut constant din 2018. In prezent se afla la nivelurile din decembrie 2017.

Novogratz este îngrijorat

Fondatorul și directorul executiv al Galaxy Digital, Michael Novogratz, a recunoscut că este îngrijorat de o scădere pe termen scurt prețului Bitcoin. El a menționat că un preț care scade sub nivelul de 8.500 de dolari nu este o veste bună, iar o coborâre sub 6.000 de dolari este cu siguranță cel mai rău.

Chiar dacă este îngrijorat, Novogratz crede că Bitcoinul este un atu și un protocol care se îndreaptă în direcția bună. El a subliniat că cea mai bună strategie este ca BTC să nu încerce să atace hegemeonia dolarului. In acest fel evita atenția Federal Reserve.

carscenter-accepta-bitcoin

În schimb, a adăugat Novogratz, susținătorii Bitcoin ar trebui să folosească narațiunea de „aur digital” astfel încât, pentru autoritățile de reglementare, criptomoneda să devină un alt element ce trebuie reglementat.