Compania CryptoLocalATM a avertizat cu privire la un scam observat la ATM-uri Bitcoin. Escrocii profita de amplasamentul aparatelor pentru a insela incepatorii.

ATM-urile Bitcoin permit utilizatorilor să achiziționeze BTC cu euro și să transfere criptomonedele în portofelul propriu prin scanarea unui cod QR.

După cum relevă CryptoLocalATM, a aparut un Bitcoin scam la ATM. Escrocii s-au echipat cu stickere speciale cu două fețe concepute pentru a redirecționa BTC-ul retras către adresa lor publică, în locul celei ce aparține utilizatorilor.

Cumpara si vinde criptomonede folosind vTrader!

Aceste autocolante sunt plasate pe cameră sau pe scanerul de cod QR al ATM-urilor și arată pe partea vizibilă utilizatorului cuvintele „scanează aici” și un cod QR cu watermark.

În realitate, pe partea înregistrată de scannerul ATM-ului există un cod QR al unei adrese publice ce aparține escrocilor. În acest mod, criptomonedele achiziționate vor fi redirecționate către adresa greșită.

Bitcoin scam la ATM – Atentie! Verificati adresa publica!

Din păcate, tranzacțiile Bitcoin nu sunt reversibile, astfel încât utilizatorii sunt avertizați să verifice cu atenție tranzacția.

”Asigurați-vă că adresa scanată se potrivește cu cea deținută de dvs. înainte de a confirma tranzacția. După scanarea QR, ATM-ul arată șirul alfanumeric al adresei publice către care vor fi trimisi BTC, solicitând confirmarea trimiterii înainte de a continua tranzacția”,

avertizează site-ul CryptoLocalATM.

Aceasta este o procedură care ar trebui să fie întotdeauna adoptată înainte de a confirma definitiv orice tranzacție de criptomonedă.

ATM-urile nesupravegheate sunt cele mai expuse acestui tip de scam, deoarece escrocul trebuie doar să atașeze un autocolant la scaner. În cazul ATM-urilor supravegheate această acțiune este mai dificil de realizat. Pe de altă parte, soluția pentru problemă este pur și simplu îndepărtarea sticker-ului.

CryptoLocalATM are în funcțiune șase ATM-uri răspândite pe teritoriul Italiei.

CryptoZZ