Schimbul de monedă digitală din Hong Kong este inactiv. Se pare că un hacker ar fi furat fondurile clineților, iar reprezentanții Bitfinex au confirmat că paguba ajunge la 119 756BTC, adică mai bine de 60 de milioane de dolari.

Reprezentanții Bitfinex au spus:

”Investigăm breșa de securitate pentru a determina exact ce s-a întâmplat, dar deocamdată știm că bitcoinii unora dintre clienții noștri au fost furați. Facem o analiză pentru a determina care sunt utilizatorii afectați de breșă. În perioada în care se desfășoară această investigație inițială și se securizează mediul, Bitfinex.com va rămâne inactiv și veți fi întâmpinați de pagina de mentenanță.”

Schimbul, care tranzacționează mai multe monede digitale, a declarat că doar conturile de bitcoin au fost afectate. Mai mult, Bitfinex a indicat că s-ar putea să finalizeze anumite poziții de trading care erau active atunci când, din câte se pare, ar fi avut loc atacul.

”Deocamdată facem inventarul pierderilor individuale pentru clienți și în această perioadă s-ar putea să trebuiască să încheiem poziții marginale, finanțări asociate și/sau colaterale afectaet de breșă” spun în declarația oficială. ”Acestea se vor face la prețul curent al pieței.”

Bitfinex a spus că va studia diverse opțiuni ”pentru a rezolva pierderile clineților pe parcursul investigației”

Schimbul a suferit un incident de securitate în luna mai anul trecut, când a fost atacat portofelul hot – un portofel care conținea fonduri bitcoin conectate la Internet.

Anul acesta mai multe alte servicii de schimb, printre care ShapeShift și Gatecoin au suferit pierderi ca rezultat al breșelor de securitate.

Deocamdată cei de la Bitfinex nu au făcut alte declarații.