Producătorul de hardware de minare Bitmain a înregistrat pierderi de 625 milioane dolari în primele două luni ale anului 2019. Cu toate acestea, compania speră că cererea de echipamentele de minare va crește pe parcusul acestui an. Acest aspect va ajuta la redresarea situației economice.

Pierderi semnificative în 2019

Potrivit raportului trimestrial de activitate, venitul operațional total al Bitmain pentru primul trimestru al lui 2019 a fost de 1.082 miliarde de dolari. În primele trei luni, veniturile companiei au fost de 253 milioane dolari, 253 milioane dolari și, respectiv, 579 milioane dolari.

Cumpara Bitcoin

În total, în ianuarie și februarie Bitmain a înregistrat pierderi de 345 milioane dolari și 280 milioane dolari. Situația s-a îmbunătățit în martie, când compania a înregistrat un profit de 315 milioane dolari.

Totuși, o pierdere de 310 milioane de dolari pe primul trimestru nu este un aspect pozitiv pentru cel mai mare producător de hardware de minare cripto.

Potrivit informațiilor, pierderea a fost generată de lichidarea inventarului de modele vechi ale echipamentelor de minare de 16 nm la prețuri mici.

Bitmain se așteaptă la vânzări bune ale noilor echipamente de 7nm

În ciuda pierderilor din primul trimestru, Bitmain se așteaptă la o performanță puternică în H2, odată ce compania începe să vândă noile sale mașini de 7 nm. Se pare că Bitmain a plasat o comandă mare pentru cipuri de 7 nm de la Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Compania se așteaptă ca profiturile sale să crească constant în trimestrul 3, pe măsură ce intră comenzi in avans pentru noii mineri. Ei speră de asemenea la o creștere explozivă a veniturilor după ce primele echipamente de 7 nm încep să fie livrate.

De asemenea, Bitmain anticipează o creștere a profiturilor pe linia sa de produse de inteligență artificială (AI).

Posibilă reluare a planurilor de IPO

Anul 2018 a fost unul dificil pentru Bitmain. Pe lângă scăderea de preț semnificativă a Bitcoin, compania a făcut un pariu neinsiprat pe Bitcoin Cash.

carscenter-accepta-bitcoin

Această evoluție a făcut ca Bitmain să renunțe la planurile originale de listare pe bursa din Hong Kong.

În acest an însă, au apărut zvonuri că planurile de IPO au fost reluate, cu modificarea locației pentru o bursă din Statele Unite.

Rămâne însă de văzut în ce măsură rezultatele financiare ale Bitmain se vor îmbunătăți.