Președintele Virgin Galactic: Toată lumea ar trebui să aibă 1% Bitcoin în portofoliu

Chamath Palihapitiya, președintele companiei aeriene spațiale Virgin Galactic și fondatorul firmei de investiții Social Capital, a declarat că toată lumea ar trebui să aibă 1% din active în Bitcoin.

Declarația a fost făcută într-un interviu acordat postului de televiziune CNBC.

”Cea mai mare criptomonedă din lume este un “fantastic” activ de siguranță. Bitcoin este complet necorelat cu lumea și modul în care funcționează lumea”,

a declarat Palihapitiya.

El a afirmat că a fost mult timp susținător al Bitcoin, pe care îl consideră un fel de asigurare care poate proteja în perioade de criză.

„În timp de pace acumulezi o poziție și apoi nu te mai uiți niciodată la ea și speri că acea asigurare nu va fi necesară niciodată. Dar, dacă va fi nevoie, vă va proteja “,

a spus Palihapitiya.

Hong Kong se pregătește să implementeze noi măsuri pentru industria cripto

Secretarul financiar al Hong Kong, Paul Chan, a declarat că noi măsuri de reglementare a industriei cripto vor fi implementate în acest an. Conform afirmațiilor făcute în discursul său anual privind bugetul, acestea se vor baza pe recomandările FATF.

Noile reglementări ar putea crește presiunea pusă pe exchange-urile cripto, birourile OTC și brokerii din regiune. Hong Kong este un hub global al industriei cripto, iar astfel de entități sunt deja monitorizate de către Autoritatea Monetară din Hong Kong (HKMA).

În decembrie, autoritatea a recomandat ca furnizorii de servicii digitale (VASP) să rămână vigilenți în autoreglementarea activităților:

„Instituțiile autorizate ar trebui să se mențină la curent cu evoluțiile locale și internaționale pentru a înțelege riscurile și pentru a aplica o abordare care să sprijine inovația financiară responsabilă, precum și un management eficient al riscului AML / TF”,

a declarat directorul HKMA la acea vreme.

Bitmain lansează noua serie Antminer S19

Producatorul de hardware Bitmain lansează noua serie Antminer S19 Antminer S19 și S19 Pro, două noi echipamente de minare SHA-256 care oferă performanțe îmbunătățite.

Antminer S19 este capabil de o rată de hash de 95 TH/s, în timp ce versiunea Pro are 110 TH/s. Eficiența energetică a echipamentelor variază de la 34,5 J/TH la 29.5 J/TH.

Antminer S19 Pro 110THs

Seria Antminer S19 este echipată cu un cip special, cu arhitectură îmbunătățită, care reduce considerabil consumul energetic. Noul firmware introduce viteza de pornire mai rapidă și un mecanism inteligent de control pentru a asigura cea mai bună experiență de minare.

Având în vedere că Bitcoin se apropie de reducerea recompenselor de bloc, este de așteptat ca vânzările la seria Antminer 19 să fie un succes.

Changpeng Zhao reaprinde conflictul cu Craig Wright

CEO-ul exchange-ului Binance, Changpeng Zhao, a fost unul dintre cei mai proeminenți actori din spațiul cripto care l-a criticat pe Craig Wright. Săptămâna aceasta, el a reiterat pe Twitter opinia sa că Wright este un escroc:

“CSW este o fraudă. Investiția într-o fraudă nu se termină niciodată bine. Timpul va demonstra realitatea.”

Wright, pe de altă parte, a fost punctul central al mai multor probleme legale în ultimele luni. În procesul intentat de moștenitorii lui Dave Kleinman, un judecător din Florida i-a ordonat lui Wright să dovedeasca cheile private ale depozitelor de Bitcoin. De atunci, Wright a încercat tot felul de strategii care să demonstreze că este creatorul bitcoin, dar că nu are acces la criptomonedele obținute în această calitate.

CryptoZZ