Compania japoneză LINE va lansa un nou exchange în Japonia

Compania de mesagerie japoneză LINE va primi aprobarea pentru a lansa un exchange în Japonia în această lună. Surse din cadrul Agenției japoneze pentru servicii financiare (FSA) au confirmat informația pentru Bloomberg.

Exchange-ul se va numi BitMax și va începe să funcționeze la câteva săptămâni după primirea licenței. BitMax va permite celor 80 de milioane de utilizatori ai LINE din Japonia să tranzacționeze criptomonede precum Bitcoin și tokenul Link al companiei.

Acesta va fi cel de-al doilea exchange cripto al LINE, după lansarea Bitbox în Singapore în iulie 2018.

CME anunță număr record de contracte futures

Potrivit CME, contractele Bitcoin futures înregistrează valori record, ajungând la 5311 pe 17 iunie. Valoarea totală a acestora este de 26.555 BTC (aproximativ 246 milioane dolari).

În mod special, CME a subliniat că tranzacțiile cu BTC futures par să câștige popularitate în rândul investitorilor instituționali.

Prețul Bitcoin a înregistrat de asemenea o ușoară creștere și a ajuns în prezent la peste 9250$, conform CoinMarketCap.

Rusia va aproba legile cu privire la industria cripto în două săptămâni

Duma de Stat, echivalentul Parlamanetului din Rusia, va adopta două legi dedicate activelor digitale în următoarele două săptămâni. Declarația a fost făcută de ministrul adjunct al finanțelor din Rusia, Alexei Moiseev, pentru agenția de știri TASS.

Cele două legi sunt “Despre active financiare digitale” și o lege separată pentru ofertele inițiale de monede.

Președintele Vladimir Putin este un susținător al monedelor digitale, solictând Dumei să le legifereze cât mai rapid.

Cu toate acestea, Rusia a făcut recent declrații împotriva criptomonedei Facebook, Libra. Autoritățile din țară au criticat puternic tokenul și o consideră o amenințare la adresa sistemului financiar.

CEO-ul QuadrigaCX a folosit fondurile utilizatorilor în interes personal

Gerald Cotten, co-fondatorul decedat al exchange-ului QuadrigaCX, a utilizat fondurile utilizatorilor în interes personal. Declarația a fost făcută de firma de audit Ernst&Young, care se ocupă de falimentul companiei.

Aparent, Cotten a utilizat aceste fonduri pentru a specula pe alte platforme cripto. Raportul a mai precizat că infrastructura de operare a QuadrigaCX a fost

“defectuoasă semnificativ din perspectiva rapoartelor financiare și a controlului operațional”.

Nu au existat, de asemenea, înregistrări contabile, nici o separare a activelor între fondurile QuadrigaCX și fondurile utilizatorilor.

Exchange-ul QuadrigaCX s-a prăbușit la începutul acestui an, după moartea bruscă a lui Cotten în decembrie 2018. El era singurul care avea acces la portofelele reci ce stocau criptomonede în valoare de 260 milioane USD.