Bitwage oferă servicii de plată a salariilor cu criptomonede

Compania Bitwage a inițiat o colaborare cu firma Simply Efficient HR din Texas pentru a lansa servicii de plată a salariilor în criptomonede. Principala problemă a angajatorilor este plata impozitelor la stat pentru salariile angajaților.

Noul serviciu al Bitwage permite convertirea contravalorii impozitelor în dolari ce sunt transferați către guvernul american. Angajații primesc diferența în criptomonede direct în portofelele proprii.

Acest sistem va permite mai multor angajatori din SUA să plătească mai ușor salarii și beneficii in bitcoin sau eter.

Prețuri relativ stabile pe piața cripto

În ultimele 48 de ore, prețurile criptomonedelor s-au menținut la nivel relativ stabil, cu fluctuații de 1-3%.

Bitcoin se menține peste pragul de 3600$, în timp ce Augur își păstrează poziția de performer cu o creștere de 20%. De altfel, în ultima săptămână prețul August a crescut cu 65%, ajungând la 0.13$.

Evaluarea totală a pieței cripto este de 121 miliarde de dolari, iar volumul de tranzacții zilnic a crescut ușor la 16 miliarde.

BitPay a procesat plăți în valoare de 1 miliard de dolari în 2018

Compania BitPay din Statele Unite a declarat că în 2018 a procesat tranzacții cripto în valoare de peste 1 miliard de dolari. Reprezentanții companiei au subliniat că este al doilea an consecutiv în care au reușit să atingă această valoare:

“Procesarea a peste un miliard de dolari pentru un al doilea an consecutiv, în ciuda scăderii mari a prețurilor Bitcoin, demonstrează că BTC este folosit pentru a rezolva probleme reale din întreaga lume”,

a declarat Stephen Pair, co-fondator și CEO al BitPay.

Prin comparație cu 2017, BitPay a afirmat numărul de firme și afaceri care au optat pentru utilizarea criptomonedelor a crescut cu 255%. Noii clienți sunt firme de avocatură, furnizori de centre de date și furnizori de servicii IT, care au optat pentru acceptarea plăților în criptomonede.

Binance a înghețat o parte dintre fondurile furate din exchange-ul Cryptopia

CEO-ul Binance a anunțat că o parte dintre fondurile furate din exchange-ul Cryptopia din Noua Zeelandă au fost înghetațe după ce au fost transferate în exchange-ul pe care îl conduce.

Changpeng Zhao a declarat că încercarea de transfer în conturi Binance este greu de înțeles. Tehnologia blockchain permite urmărirea tranzacțiilor, iar utilizatorii folosesc social media pentru a semnala situația. Binance s-a dovenit întotdeauna dispusă să colaboreze pentru recuperarea fondurilor furate.

Între timp, autoritățile din Noua Zeelandă investighează atacul asupra Cryptopia. Se estimează că au fost furate aproximativ 2.5 milioane de dolari în criptomonede. Aparent, investigatorii nu exclud posibilitatea unui atac intern, deși compania colaborează cu autoritățile.