Financial News a anunțat ieri că cel mai mare gestionar de fonduri ETF, BlackRock, a creat un grup de lucru care să analizeze oportunitatea de a investi pe piața de criptomonede, fie prin Bitcoin futures sau prin alte insturmente derivate.

Vestea a provocat interes imediat, în contextul în care BlackRock gestionează active în valoare de 6.3 trilioane de dolari, fiind cea mai mare companie de acest tip din SUA.

Grupul de lucru va raporta managementului ce îl include pe CEO-ul Larry Fink, a cărui poziție negativă la adresa criptomonedelor este binecunoscută. Anul trecut, Fink a afirmat că Bitcoin este ”un index al spălării de bani” și, mai recent, că nu există interes pentru criptomonede în rândul clienților companiei. Cu toate acestea, BlackRock este interesată de evoluția tehnologiei blockchain, pe care o consideră inovatoare.

Indiferent de poziția personală a lui Fink, compania de investiții va analiza oportunitățile oferite de piața de criptomonede, în mod similar cu alte instituții financiare cu tradiție.

Știrile cu privire la BlockRock au provocat reacții pozitive pe piață, majoritatea criptomonedelor înregistrând creșteri de 5-10% în ultimele 24 de ore. Bitcoin a înregistrat de asemenea o creștere a volumelor de tranzacție, ajungând la aproape 5 miliarde de dolari, iar prețul a depășit 6700$.

Creșteri similare au fost înregistrate și de alte criptomonede, dintre care se remarcă EOS cu o creștere de 10% – în prezent se tranzacționează cu peste 8$. Pentru acestă criptomonedă, imboldul a fost dat de noua rundă de strângere de fonduri declanșată de Block.one, la care au participat actori importanți de pe piața de investiții. Miliardarul Peter Thiel, co-fondator al Paypal și manager de fond de investiții, gigantul bitcoin Bitmain, miliardarul Alan Howard și Louis Bacon, fondatorul companiei Moore Capital Management sunt doar câteva dintre numele importante ce au contribuit la finanțarea planurilor de viitor ale Block.one.

Asadar companiile de top sunt tot mai interesate de tehnologia blockchain si de piata criptomonedelor. Inca un pas important catre adoptie.