Samsung adaugă 13 noi aplicații în Blockchain Keystore

Lansat în martie 2019, magazinul online de dapp Samsung, Blockchain Keystore, a crescut de la patru aplicații la un total de 17. Cele patru dapps-uri originale au inclus un portofel, un joc blockchain, o aplicație de socializare și o aplicație de facturare. Noile dapps adăugate includ un sortiment de produse de la aplicația de socializare Anpan până la aplicația de divertisment The Hunters.

Samsung este una dintre primele mari companii care a dezvoltat produse cripto odată cu lansarea smartphone-ului Galaxy S10 în acest an. Sistemul de stocare integrat oferă în prezent doar suport pentru tokenuri și protocoale ERC-20 bazate pe Ethereum.

Cumpara Bitcoin

ONU: Coreeea de Nord a strâns 2 miliarde de dolari prin crypto-hacks

Un raport ONU confidențial citat de Reuters susține că cyberatacurile orientate spre criptomonede au ajutat Coreea de Nord să strângă 2 miliarde de dolari pentru finanțarea programelor sale nucleare.

„Actorii cibernetici din Republica Populară Democrată din Coreea, care operează sub conducerea Biroului general de recunoaștere, adună bani pentru programele sale nucleare (arme de distrugere în masă), încasările totale până în prezent fiind estimate la până la două miliarde de dolari americani”,

se susține în raport.

La începutului anului, ONU a susținut că hackeri nord-coreeni se folosesc de criptomonede pentru a ocoli sancțiunile economice impuse pentru programele sale nucleare și de rachete. Până în prezent, pierderile suferite de exchange-urile cripto compromise se ridică la 1.39 miliarde de dolari, conform unei analize realizate de The Block.

Mastercard angajează specialiști pentur dezvoltarea de produse blockchain

Gigantul financiar Mastercard pare să își accelereze eforturile de proiectare a produselor sale blockchain si crypto. Compania a postat recent trei anunțuri de angajare pentru specialiști în managementul produselor blockchain. Aparent, Mastercard dezvoltă o soluție de portofel blockchain, care poate fi un concurent cu Calibra al Facebook.

Ofertele de locuri de muncă sunt pentru funcții de nivel superior – directorul de produs pentru portofel cripto, director de dezvoltare și inovație produselor” și vicepreședinte pentru administrarea produselor blockchain și crypto.

Facebook angazează lobby-ist pentru Libra

Facebook a angajat-o recent pe Susan Zook pentru a face lobby pe proiectul cripto Libra.

Zook lucrează în prezent la Mason Street Consulting și a fost anterior consiliera senatorului republican Mike Crapo (R-Idaho), președintele Comitetului bancar al senatului din SUA.

Conform unui raport publicat de Politico, Facebook a cheltuit deja peste 7,5 milioane de dolari pentru eforturile de lobby în favoarea Libra acest an.

Mark Zuckerberg a declarat că se așteptau la suspiciune din partea autorităților de reglementare și a fost pregătit pentru aceasta. Pe măsură ce Facebook intră în spațiul financiar, este de înțeles că se vor confrunta cu o mulțime de întrebări cu privire la Libra. Zuckerberg a declarat:

„Încercăm să oferim un produs sigur și stabil și bine reglementat. Aceasta a fost de la început strategia noastră și vom continua să facem eforturi pentru lansarea Libra.”