Samsung Galaxy S10 include hardware de stocare a cheilor private

Samsung a anunțat ieri  lansarea noului său smartphone Galaxy S10, iar acesta va include opțiuni de stocare a cheilor private cripto.

Noul telefon include funcția Samsung Knox, un tip de hardware ce poate suporta funcții blockchain:

“Galaxy S10 este construit cu sistemul de protecție Samsung Knox, ce include un spațiu de stocare securizat, susținut de hardware. Acesta poate fi folosit pentru stocarea cheilor private pentru servicii mobile cu funcții blockchain”.

Înaintea lansării modelului S10, au apărut zvonuri cu posibilitatea ca telefonul să aibă un portofel cripto integrat. Luna trecută au apărut imagini care ar fi reprezentat un “Samsung Blockchain Keystore” pe Galaxy S10. Fotografiile prezentau o opțiune de portofel Ethereum (ETH), care nu este însă menționat în prezentarea oficială a telefonului.

Avântul Bitcoin spre 4000$ s-a oprit

În ultimele 24 de ore, tendința de creștere a Bitcoin spre valoarea de 4000$ pare să se fi oprit. Prețul BTC se menține peste 3900$, dar mulți analiști sunt de părere că e nevoie de mai mult timp pentru a depăși pragul de 4000$.

Evaluarea totală a pieței cripto a crescut la 133.5 miliarde de dolari, cu aproape 20 miliarde într-o săptămână.

Un cercetător al activelor digitale a afirmat că impactul aplicației Tippin și al noii caracteristici a Samsung Galaxy S10 ar putea fi mai mare decât orice alt factor fundamental, inclusiv lansarea Bitcoin pe piața futures a lui Bakkt.

“Twitter are 326 milioane de utilizatori activi lunar și Samsung a expediat 70 milioane de telefoane doar în trimestrul patru al lui 2018. Tippin.me și noile smartphone-uri Galaxy vor face mai mult pentru adopția Bitcoin decât Bakkt și toate ETF-urile la un loc”,

a spus cercetătorul.

Bahrain lansează un sandbox blockchain

Banca centrală din Bahrain lansează un sandbox dedicat companiilor blockchain și cript0, în așteptarea reglementărilor formalizate.

În decembrie 2018, banca centrală a emis proiecte de propuneri pentru reglementarea și licențierea serviciilor cripto. Noul sandbox, ce include 28 de start-up-uri blockchain, va permite companiilor din acest sector să testeze noua structură de reglementare timp de nouă luni.

În noiembrie 2018, Institutul de Bănci și Finanțe din Bahrain a lansat Academia Blockchain, care oferă cursuri în dezvoltarea, implementarea și strategia blockchain.

43% dintre mileniali din SUA au mai multă încredere în criptomonede decât în bursele tradiționale

Un studiu statistic realizat de firma eToro relevă că 43% dintre mileniali au mai multă încredere în piața cripto decât în burse. Analiza a fost realizată pe baza unui chestionar. La acesta au răspuns peste 1000 de persoane din mai multe categorii de vârstă.

Milenialii – persoanele născute între 1981 și 1996 – par să aibă mai multă încredere în criptomonede. 43% dintre aceștia au declarat că piețele bursiere tradiționale sunt mai ușor de manipulat.

Spre deosebire de mileniali, generația X – oameni născuți între 1965 și 1979 – consideră că bursele sunt mai sigure în ce privește investițiile. 77% dintre aceștia le preferă în defavoarea criptomonedelor.