Boerse Stuttgart, a doua cea mai mare bursă din Germania, a deschis un birou OTC reglementat de tranzacționare pentru active digitale.

Tranzacționarea a început astăzi pe Boerse Stuttgart Digital Exchange (BSDEX), un exchange de active digital reglementat complet în conformitate cu Legea bancară germană. În prezent, BSDEX tranzacționează o singură pereche, bitcoin-euro.

Bursa a anunțat că intenționează să lanseze o platformă dedicată criptomonedelor complet reglementată, inițial planificată pentru lansare în prima jumătate a anului 2019.

BSDEX este în prezent disponibilă pentru investitorii de retail și instituționali germani, urmând ca ulterior să își extindă serviciile în toată Uniunea Europeană. Ca și alte exchange-uri de criptomonede, tranzacționarea va fi deschisă aproape 24/7. Boerse Stuttgart a declarat că intenționează să adauge perechi de tranzacționare în euro, ethereum, litecoin și XRP în acest an și active tokenizate în 2020.

„Piața criptomonedelor valorează miliarde și vor apărea mai multe active digitale pe baza blockchain-ului. Scopul nostru este să construim cel mai important loc de tranzacționare european pentru aceste active”

se menționează în comunicatul oficial.

Boerse Stuttgart a deschis BSDEX în colaborare cu SolarisBank, ce va prelucra plățile și va oferi custodie pentru fondurile în euro.

„BSDEX va oferi investitorilor retail și instituționali acces direct la activele digitale și va oferi tranzacționare flexibilă cu costuri relativ scăzute. Considerăm că blockchainul va avea ca rezultat schimbări semnificative în industria financiară și dorim să ne valorificăm potențialul de a crea locul de tranzacționare pentru viitor ”,

a declarat Peter Großkopf, CTO la BSDEX, într-un comunicat.

Cu un an în urmă, Boerse Stuttgart a anunțat lansarea unei platforme dedicată ICO-urilor și mai recent a început să tranzacționeze litecoin și ETN-uri bazate pe XRP.