Deutsche Boerse, compania care gestionează Bursa din Frankfurt, analizează în prezent posibilitatea de a oferi produse financiare bazate pe criptomonede, deoarece acestea au fost solicitate de numeroși clienți.

Conform declarațiilor făcute de managerul Jeffrey Tessler, în prezent proiectul este la început, la stadiu la care analiștii din companie încearcă să stabilească modul în care funcționează criptomonedele și motivele din spatele volatilității prețurilor, iar etapa următoare va fi stabilirea modului în care aceste produse se vor încadra în structura legislativă existentă.

”Înainte de a avansa cu proiectele legate de Bitcoin și celelalte criptomonede dorim să ne asigurăm că înțelegem procesul din spatele lor, ceea ce nu este prea simplu”, a declarat Tessler.

Cu toate că bursele CME Group și CBOE Global Markets au lansat Bitcoin futures încă din decembrie 2017, Deutsche Boerse nu este încă pregătită să facă acest pas.

Daca produsele bazate pe criptomonede sunt încă în stadiul de plan de viitor, Deutsche Boerse a început deja să fie activă în ce privește tehnologia blockchain – în următoarele luni planifică să își mute majoritatea serviciilor post-tranzacție pe blockchain. Mai exact, este vorba de utilizarea protocolului open source Fabric creat de Hyperledger pentru transferul de titluri de valoare și pentru gestionarea banilor proveniți de la băncile comerciale, respectând în același timp respectarea reglementărilor trans-jurisdicționale.

De asemenea, în luna martie, Deutsche Boerse a anunșat că va dezvolta o platformă specializată în credite și împrumuturi de titluri de valoare utilizând tehnologia Corda dezvoltată de compania R3.

Spre deosebire de Bursa din Frankfurt, compania care deține Bursa din Stuttgart a anunțat luna trecută că în luna septembrie va lansa o aplicație dedicată tranzacțiilor cu criptomonedele bitcoin, ether, XRP and litecoin. Aplicația, denumită Bison, a fost dezvoltată de Sowa Labs, o subsidiară a Stuttgart Börse, va putea fi descărcată gratuit și nu va impune comisioane pentru tranzacții.