Brokerii cripto ar prefera să se confrunte cu reguli clare și transparență mai mare pe piață decât să lupte împotriva stigmatizării cum că au legătură cu activitatea frauduloasă în tranzacționarea criptomonedelor, potrivit unui articol recent din Bloomberg.

Este un semn al maturității pieței de a vedea schimburile de bitcoin precum eToro din Londra și Bitpanda de la Austria, care se angajează în mod proactiv cu autoritățile de reglementare pentru o mai mare supraveghere. Ei cred că politica, cum ar fi regulamentul “know-your-customer” (KYC), care este pusă în aplicare în Statele Unite, ar legitima piața pentru investitorii care până acum au rămas marginalizați, inclusiv investitorii tradiționali și instituționali.

Bursa americana de schimb valutar Coinbase, de exemplu, are 20 de milioane de membri inregistrati, dar schimbul functioneaza, de asemenea, impreuna cu autoritatile de reglementare din Wall Street pentru a urmari activitatea clientilor. De regulă, autoritățile de reglementare din Japonia devin din ce în ce mai implicate în piață, după cum reiese din decizia sa de a emite licențe pentru schimburile de criptomonede care insemna standard indeplinite.

Brokerii cripto din Statele Unite și Japonia sunt obligați să furnizeze agenților fiscali datele privind investitorii, ceea ce ar putea crea un conflict de interese cu clienții.

Între timp, Europa se confruntă cu ambele parti ale tranzacționarii criptomonedelor și pentru a lua o felie mai mare de plăcintă( ex. investitorii instituționali), reglementarea este vitală.

Eric Demuth CEO-ul Bitpanda a declarat pentru Bloomberg: „Am fi fericiți să avem reglementări, astfel încât să știm unde ne aflăm.“ Și Iqbal Gandham Managing Director la eToro a spus pentru Bloomberg –

“Beneficiile reglementării sunt clare. Un cadru adecvat ar servi atât la protejarea consumatorilor, cât și la asigurarea longevității și legitimității industriei în sine “.

Între timp, Bitpanda evită extinderea în zone prietenoase afacerilor blockchain si criptomonedelor, cum ar fi Gibraltar și Malta, unde există o reglementare laxă iar Demuth a spus că “nu arată bine” să opereze in aceste zone. Alte schimburi de bitcoin, inclusiv OKEx, locat anterior în China, vizeaza Malta si isi fac planuri de relocare in țara insulară.

Împotriva spălării BANILOR

Articolul Bloomberg face referire la locuri din lume în care tranzacțiile de lux sau tranzacțiile ilegale cu BITCOIN pot rămâne în mare măsură neidentificabile dat fiind accesul la ATM-uri cu criptomonede și lipsa protocoalelor de verificare a identității. Și cu cât există mai multă transparență, brokerii cripto vor avea un sentiment mai mare de securitate că afacerea lor nu va fi expusa la reacții disproportionate ale autorităților de reglementare. De exemplu, doresc să evite măsurile luate de autoritățile de reglementare germane pentru a identifica monedele digitale drept “instrumente financiare”, ceea ce pune povara asupra schimburilor.

Între timp, brokerii cripto în asteptarea unor reglementariclare nu sunt singuri și au sprijinul lui CryptoUK. Grupul de trading împinge deputații să arunce o privire pe Japan”s book and license bitcoin exchange, care urmează protocoalele KYC și spălarea banilor (AML). CryptoUK consideră, de asemenea, că operatiunile cu criptomonede ar trebui supravegheate de Autoritatea de Conduită Financiară (FCA).

Între timp, Comisia Europeană și autoritățile de supraveghere examinează dacă cadrul de reglementare actual este suficient pentru tranzacționarea prin criptomonede