MSX, compania care gestionează Bursa din Malta, a anunțat că a dezvoltat două platforme distincte. Acestea vor lista și tranzacționa tokenuri tip security. Una dintre platforme, denumită Neufund, este creată în parteneriat cu Binance, iar OKMSX este rezultatul partnenriatului cu OKEx.

Neufund este o filială a Bursei de Valori din Malta și a Binance. Aceasta își propune să devină o platformă de emitere și gestionare pentru tokenurile de tip security. Dar si cu accent pe cele de tip equity. Acestea sunt echivalentul acțiunilor în cadrul companiilor cripto.

Astfel este facilitata tranzacționarea secundară a tokenurilor equity. Va permite totodata companiilor din întreaga lume să strângă fonduri în mod legal, oferind în același timp lichidități.

Șapte companii sunt deja desemnate să efectueze o ofertă de capital propriu (Equity Token Offering ETO) pe platforma. Mentionam aici Founders Bank, Brille24, Uniti, Myswooop, Next big Thing, Blockstate și Emflux Motors.

Un proiect-pilot este promis mai târziu în 2018. El va include o oferta publică de capitaluri tokenizate pe piața primară a lui Neufund. Acestea vor putea fi tranzacționate ulterior pe Binance și alte cripto-burse care așteapta în prezent aprobările și licențele de funcționare.

”Suntem încântați să anunțăm parteneriatele cu Bursa de Valori din Malta și Binance, care vor asigura o lichiditate ridicată pentru tokenurile security emise pe Neufund. Este prima dată în istorie când acest tip de tokenuri pot fi oferite și tranzacționate într-un sistem complet legal din punct de vedere juridic. Pilotul ce va fi derulat în perioada următoare ne va permite să testăm reacția pieței și să implementăm ideea generală a proiectului într-un mediu cu risc minim “

a declarat Zoe Adamovicz, CEO și co-fondator la Neufund.

Cea de-a doua

OKMSX va avea rolul de a pune în practică expertiza în materie de operațiuni cu bunuri digitale și tokenuri security. pe care o are exchange-ul OKEx. Aceasta în colaborare cu experiența de 26 de ani pe care Bursa din Malta o are în domeniul finațelor clasice.

Cele două companii au declarat că speră ca platforma să fie finalizată în trimestrul trei al lui 2018. Astfel ar urma să fie lansată în prima parte a lui 2019.

”Malta devine un lider în domeniul reglementării tehnologiei blockchain, în cultivarea unei piețe cripto reglementate și în transformarea într-un epicentru pentru ICO-uri. Acest joint-venture marchează încrederea noastră în guvernul maltez, precum și angajamentul nostru de a oferi clienților din întreaga lume un mediu de tranzacționare eficient, securizat și transparent. Credem că OKMSX va fi o piatră de hotar în dezvoltarea economică a Maltei “

a declarat Tim Byun, șeful departamentului de relații cu guvernul al OKEx.

Cele două proiecte propuse de Bursa din Malta au întregul sprijin al guvernului din aceasta tara. Cabinetul s-a arătat dispus să faciliteze dezvoltarea industerie blockchain și a serviciilor asociate cu criptomonedele în regiune.