CoinMarketCap a anunțat că a achiziționat compania Hashtag Capital pentru dezvoltarea unui algoritm de calcul pentru prețul criptomonedelor. Aceasta este prima achiziție realizată de cel mai popular site de statistici cripto.

Campania de îmbunătățire a algoritmilor DATA a CMC

În luna mai, după publicarea rapoartelor cu privire la volumele artificiale raportate de exchange-uri, CMC a anunțat campania DATA. Alianța pentru Responsabilitate și Transparență a Datelor presupune îmbunătățirea sistemelor de calcul pentru informațiile publicate pe site.

Cumpara Bitcoin
Compania Hashtag Capital lucrează în prezent la un set de algoritmi pentru calcularea ”prețului real” al criptomonedelor.

“Suntem încântați să extindem sistemele de calcul pentru prețurile criptomonedelor pe CoinMarketCap. Dorim să depășim etapa de prețuri medii tradiționale în raport cu volumele și să trecem la algoritmi și analize de preț mai sofisticate”,

a declarat Brandon Chez, CEO al CoinMarketCap.

“Echipa Hashtag Capital poate să sprijine în mod semnificativ eforturile noastre de date și ne va ajuta să atingem următoarea fază de furnizare de date către piață”.

O echipă cu experiență în statistici

Echipa de la Hashtag Capital este formată din trei persoane. Acestia au lucrat anterior la Zendesk și este condusă de Spencer Yang. Acesta a lucrat anterior la dezvoltarea proiectelor cripto Cobo, CryptoKitties și Unikrn.

Compania Hashtag Capital a început să își dezvolte propriul sistem de calcul al “prețului real” al criptomonedelor ca parte a gestionării unui fond de investiții în criptomonede. Scopul său este de a crea o reflectare exactă a fiecărui bun digital, luând în considerare toate punctele de lichiditate disponibile.

Coimarketcap a declarat că acest proiect a fost principalul motiv ce a determinat achiziția companiei.

Sistemul de calcul al CMC

CoinMarketCap calculează în prezent prețul criptomonedelor utilizând un “preț mediu ponderat în volum”. De exemplu, un exchange care contribuie cu 80% din volumul de tranzacționare pentru o criptomonedă va avea atunci prețul său ponderat 80/20 față de prețurile celorlalte platforme pentru acel token.

Sistemul de ”preț real” vizualizat de Hashtag Capital ar ține cont de toate punctele de lichiditate disponibile pe piețele pe care se tranzacționează activul. Datorită descentralizării din spațiul cripto și a numeroaselor perechi de tranzacționare, un calcul corect presupune eforturi semnificative.
Carylyne Chan, purtătoarea de cuvânt a CoinMarketCap, a declarat:

“Suntem foarte încântați de progresele viitoare la CoinMarketCap! Odată cu noile eforturi de date pe care le vom lansa, în plus față de campania de îmbunătățire a algoritmilor DATA, vom putea oferi o platformă cu adevărat cuprinzătoare pentru utilizatorii și clienții noștri și vom deschide calea pentru implicarea continuă a industriei în dezvoltarea de date cu privire la criptomonede”.